Barcelona dolazi po Alena Halilovića, Dinamu 5 milijuna eura plus bonusi!

Alen Halilović, Dinamo, Bayern, Alen Halilović, FC Barcelona, Dinamo, Alen Halilović, Dinamo, FC Barcelona, Alen Halilović, Alen Halilović, FC Barcelona, Hrvatska reprezentacija, nogometaši, nogometasi u-17, mladi nogometaši, Alen Halilović, FC Barcelona, Alen Halilović, Alen Halilović
Datum dolaska Barcinih izaslanika u Zagreb još nije točno definiran, ali radi se, doznajemo, samo o danima.

Zapravo, Alen Halilović već je trebao biti u Barceloni! Posljednjeg dana Dinamovih priprema u Beleku stigla je ponuda Barcelone. Barca je Modrima nudila 5 milijuna eura plus bonuse koji su vezani za svaku utakmicu koju bi Alen odigrao u dresu Barcelone u sljedećim godinama, pa bi se prema nekim proračunima ukupni transfer s tim bonusima u idealnim okolnostima mogao zaustaviti na čak 15 milijuna eura. No, dugotrajni noćni pregovori ipak nisu urodili plodom, ni Dinamo, a ni Halilović i njegova obitelj nisu bili posve zadovoljni detaljima ponuđenog ugovora. Tako se Halilović umjesto da otputuje u Barcelonu, s Modrima vratio u Zagreb.

Međutim, priča tu nije stala. Barcelona nije odustala, želi Halilovića imati u svojoj svlačionici od ljeta! Sve je opet aktivirano, s tom razlikom što će se sad pregovori obavljati u, nazovimo ih, normalnijim okolnostima. Neće biti nervoze i pritiska, ponuda koja je u Dinamo sletjela praktički zadnjega dana zimskog prijelaznog roka po načelu "uzmi ili ostavi" nije ostavljala nikakve mogućnosti za njezinu modifikaciju, niti doradu. Barca je najavila dolazak u Zagreb već drugoga dana nakon što se modra ekspedicija vratila iz Turske, sada još samo treba definirati točan datum kada će se katalonska delegacija uprizoriti u hrvatskoj metropoli.

Hoće li ovoga puta ponuda biti prihvaćena? Po informacijama koje imamo, ovaj drugi sastanak i pregovori "u živo" trebali bi uroditi plodom te bi Alen Halilović, po svemu sudeći, trebao potpisati ugovor sa slavnim klubom. Bio bi to uistinu spektakularan završetak priče oko transfera mlade Dinamove zvijezde.

sportske.jutarnji.hr