Ante Rebić: 'Suigrači su me primili kao svoga, još sam pod velikim dojmom'

Ante Rebić je veliki dobitak za Štimčevu reprezentaciju. Bio je to sjajan debi 19-godišnjeg napadača protiv Lihtenštajna. Tek što je ušao s kljupe za pričuve zabio je gol za "špice sportskih pregleda".

Rebić je na pravi način pokazao da zaslužuje biti u najužem krugu reprezentativaca jer radi se o strašnom potencijalu, talentu, kakvog hrvatski nogomet nije imao od Alena Bokšića.

"NIje moglo biti bolje. Stvarno sam presretan, oduševljen. Sve se dogodilo kako sam samo mogao sanjati. Naravno da sam prije svega zahvalan na prilici koja mi je pružena, a onda i svim suigračima koji su čudo. Primili su me kao svoga, Svi su mi čestitali nakon utakmice, stvarno sam pod dojmom."

Izbornik Štimac je pružio šansu Rebiću. Štimac voli gurati u vatru mlade igrače. Nada li se Rebić pozivu i za akciju protiv Srbije?

"Nemojte još o tome. Sad uživam u ovom trenutku. Naravno da bih volio biti konstantan, da budem unutra, ali to su pitanja za izbornika, a ja sad slavim. Od sutra nastavljam sa radom. Sa Splitom me očekuje teška utakmica na Kantridi, a ovo mi je dodatni motiv da nastavim raditi pa će biti još utakmica i golova", poručuje Rebić.

Talijanski mediji su se raspisali da je Rebić na meti Fiorentine koja bi ga željela dovesti u svoje redove. Spominje se cijena od oko tri milijuna eura. Dosad se spekuliralo sa interesom Rome i Parme, a gazde Splita Žužuli su podsjetimo glatko odbili ponudu Dinama koji im je nudio 2,5 milijuna eura plus postotak od transfera.

Split je postavio rampu za Rebić na pet milijuna eura. Kako mladić igra nije nemoguće da toliki transfer i ostvare.

sportske.jutarnji.hr