FOTO/VIDEO  Ante Miše u Dobar, loš, zao Naše TV: Više od Kupa i prvenstva želim da Zrinjski napravi iskorak u Europi

Stadion HŠK Zrinjski, Ante Miše, Stadion HŠK Zrinjski, Ante Miše, HŠK Zrinjski, Ante Miše, Stadion HŠK Zrinjski, Ante Miše
Gost emisije bio je Ante Miše, novi trener Zrinjskog. Miše je nogometnog prvaka BiH preuzeo od Bake Sliškovića, o kojem ima samo riječi hvale.

"Blaž Slišković je najbolji igrač s kojim sam igrao u karijeri. On je broj jedan. Ispod njega ima još nekoliko igrača, ali on je definitivno broj jedan. Blaž Slišković je najbolji igrač s kojim sam igrao u povijesti. Ostavio mi je težak zadatak. Osvojio je dva naslova uzastopno. Međutim, ostavio mi je posloženu momčad, respektabilnu momčad. Kostur je isti kao prošle godine. Naravno je da ću sa svojim znanjem, autoritetom i energijom pokušati ponoviti njegov uspjeh. Neće biti lako. Mogu obećati da ćemo ja i igrači dati posljednji atom snage na svakom treningu i utakmici. Ambicija je biti prvak i osvajanje Kupa, a što će biti, vidjet ćemo", kazao je Miše.

Što se tiče Mišinih ambicija, kazao je kako su ciljevi osvajanje prvenstva i Kupa BiH, ali da možda i više od toga želi da Zrinjski napravi europski iskorak. Prošle godine Zrinjskom se na europskom putu ispriječio Maribor, a ove godine prepreka je Spartak iz Trnave.

"Dobili smo najtežeg mogućeg protivnika kojeg smo mogli dobiti u ždrijebu, ali vjerujem u svoju momčad, u ove momke koji su tu. Ostao nam je kostur ekipe od prošle godine, a kroz pripremne utakmice sam vidio da imamo kvalitetu za prolazak. Spartak je od prošle sezone promijenio dosta igrača, a i trenera. Još prikupljamo informacije. Skautiramo ih, pogledat ćemo i videozapis. Analizirat ćemo njihove i dobre i loše strane", kazao je trener Zrinjskog.

Prva je utakmica je u srijedu u Trnavi. Zrinjski u Slovačku ide dva dana ranije. Momčad će prvo zrakoplovom do Beča. U Trnavi će odraditi zadnji trening dan prije utakmice. Na susretu zbog kazne neće biti navijača. Stadion koji prima dvadesetak tisuća gledatelja zjapit će prazan. Miše je to ocijenio kao vjetar u leđa za njegovu momčad.

Vrankić i Miše razgovarali su i o kavaliteti Premijer lige, s kojom je Miše dobro upoznat. Naime, u BiH je vodio i momčad Viteza. Na Vrankićev upit da usporedi kvalitetu HNL-a i Premijer lige, Miše je kazao: "Premijer ligu ni jednog trenutka ne smiješ podcijeniti. Liga je zahtjevna. Ima tu puno dobrih igrača, što iskusnih, što mladih, pa neka velika razzlika ne postoji. Možda u infrastrukturi. Što se tiče kvalitete, vjerujem da velika četvorka bh. nogometa, Široki, Zrinjski, Sarajevo i Željezničar, mogu konkurirati Dinamu, Hajduku, Rijeci i Osijeku u brorbi za Europu."

Neizostavan dio razgovora bilo je i Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Ante Miše bio je dio te priče kroz dio kvalifikacija, a kao dio stručnog stožera koji je vodio Ante Čačić. To smatra i najvećim uspjehom u svojoj karijeri.

"Najveći moj trijumf je što sam bio u reprezentaciji. Kad se počne nogometna karijera, to je vrh vrhova. Doći u reprezentaciju, biti dio stožera, to je top. Sve ostalo je nešto manje od toga."

Hrvatska ga nije iznenadila igrama u Rusiji. Kaže da je to očekivao. "S tim sam igračima proveo dvije godine. Znam koju kvalitetu imaju. Samo je bilo pitanje vremena kad će izaći na vidjelo. Sad kada su došli u osam, vjereujem da mogu do kraja. Otvorio nam se i ždrijeb. Vjerujem da poslije Rusije dolaze Englezi, a onda finale."