Ante Ćorić na meti velikana: 'Imali smo kontakte s Romom i Arsenalom, ali izabrao sam Dinamo'

GNK Dinamo Zagreb, NK Osijek, kadeti, Ante Ćorić, Dinamo, Ante Ćorić, Dinamo, Ante Ćorić, Dinamo, Ante Ćorić, Dinamo, Ante Ćorić, Dinamo, Ante Ćorić, Dinamo, Ante Ćorić, Nikola Vlašić, talent, talenti, Ante Ćorić, Dinamo, Ante Ćorić, Dinamo, Ante Ćorić, Dinamo, ugovor, Ante Ćorić, Dinamo, Ante Ćorić, Dinamo, Ante Ćorić, nogometaš, transfer, Ante Ćorić, Dinamo, Ante Ćorić, Dinamo
Tako to ide, na mlađima svijet ostaje, premda ni Halilović još nije punoljetan. Nije to Ćoriću bio prvi nastup za Dinamo , ali jest debi u derbiju. Pamtit će ga, iako u srcu će ipak posebno ostati onaj ulazak s klupe u Parku mladeži.

- Naježio sam se tad. Bio sam presretan, kako ne bih bio. Onda je došao i pogodak u Puli, sve je super - rekao nam je Ćorić, još jedan od dragulja iz Maksimira, jedan od onih koji slove za novu veliku nadu.

Ali, Ćorić, za razliku od mnogih, ima drugačiji igrački put. Rođen u Zagrebu, dečko iz Središća, do Dinama je došao tek sa 16 godina i to iz Red Bulla, Salzburg.

- Bio sam kao dijete u Hrvatskom dragovoljcu i Zagrebu, zvao me Dinamo četiri puta, ali nisam želio ići. Tata Miljenko bio je trener u Sigetu i nisam htio otići od njega. Onda je 2009., imao sam tada 12 godina, došla ponuda iz Salzburga i prihvatili smo je. Bili smo tamo do lani, kad sam vidio da je vrijeme za povratak.

Zašto je uopće napustio Red Bull, taj je klub sad u uzletu?

- Bio je u Salzburgu Percy van Lierop, na neki način moj nogometni otac, zadužen za mlađe uzraste. No, kad je on otišao iz kluba, otišao sam i ja. Imali smo ponudu Rome, financijski puno bolju od Dinamove, bili smo, praktički, već potpisali, onda sam ja rekao da bih ipak volio u Dinamo. Ma, spominjali su se i Chelsea, Arsenal, bilo je kontakata, ali u Englesku je teže, treba puno papira... A što se Red Bulla tiče, jest, klub je u uzletu, no u prvoj je momčadi danas samo jedan igrač iz omladinske škole. Van Lierop je imao viziju, dovodio mlade igrače, ali klub je krenuo drugim putom.

Zanimljivo, danas sa 17 godina većina klinaca mašta da što prije ode iz Hrvatske, Ćorić se tek vratio.

- Da, ja sam osjetio da to vani nije baš tako, nije lako. Naučio sam njemački, engleski već pričam tečno, shvatio sam u Red Bullu da moram više pažnje posvetiti obrani, radio sam na trci i izdržljivosti. To su dobre strane, sve ostalo je na strani Dinama. Zato mi se nikamo ne žuri, stvarno želim sve osvojiti i napraviti s Dinamom, doći do reprezentacije, to mi je san. A za odlazak će biti vremena.

Sportske novosti