Zadar svladao Cibonu, Široki Primorka ostao sam na začelju

KK Zadar, kk zvezda, NLB liga, Cibona, KK Zadar, NLB liga, KK Cibona, KK Zadar, ABA liga
...posljednje momčadi na ljestvici, iznenadili su u susretu 22. kola regionalne lige Cibonu s 59:53 (9:19, 15:7, 17:14, 18:13).

U vrlo nervoznoj utakmici punoj pogrešaka i promašaja, Zadar je stigao do prve pobjede nakon devet uzastopnih poraza u ABA ligi, kojom je pobjegao s posljednjeg mjesta, dok je Cibona oporazom zakomplicirala situaciju oko prolaska na završni turnir.

Na ulasku u zadnju minutu domaćini su imali prednost 57:53 nakon što je Blassingame pogodio tricu, no potom je upisao dalekometni promašaj, a u sljedećoj prilici blokirao ga je Sobin. Na kraju je Zadar i sa samo dva od četiri pogođena slobodna bacanja Lyonsa i Lawrenca u samoj završnici došao do pobjede.

Zadar je skupio 17 napadačkih skokova, pokazavši veću želju, što mu se na kraju isplatilo, jer je nadoknadio loš ulazak u utakmicu, zbog čega je Cibona nakon prve četvrtine imala 10 koševa prednosti.

Najbolji kod pobjednika bio je Lyons sa 17 koševa, pet skokova i tri dodavanja, a 10 poena i sedam skokova skupio ie Sobin. Kod Cibone 18 je ubacio Šarić, dodavši tome i čak 16 skokova. Pratili su ga Blassingame s 12 te Siriščević s 11 ubačaja.

U subotu na Pecari od 19 sati Zadar gostuje Širokom Primorci. U prvom susretu ovih dviju momčadi Zadar je slavio pobjedu 77:69.

abcportal.info