ZADAR Privedene dvije osobe zbog napada na predstavnike Crvene zvezde i novinare

KK Zadar

U tijjeku je kriminalističko istraživanje nad dvije osobe koje se dovode u vezu s jučerašnjim napadima na dva novinara Mozzart Sporta i člana Upravnog odbora Crvene zvezde, potvrdila je u nedjelju Hini zadarska policija.

Napadi su se dogodili uoči današnje utakmice 7. kola AdmiralBet ABA lige u Dvorani Krešimira Ćosića u Zadru između KK Zadar i Crvene zvezde.

Neslužbeno se doznaje da su napadnute osobe zatražile liječničku pomoć u Općoj bolnici Zadar, a o cijelom se događaju u subotu navečer priopćenjem oglasio KK Zadar, koji je „osudio teške incidente koji bacaju ljagu na ime kluba i Zadra kao grada.“

„Fizički napad na predstavnike gostujuće momčadi i novinare čin je huliganizma koji nema nikakve veze s navijanjem i ljubavlju prema klubu. Takvu skupinu ne možemo prepoznati i prihvatiti kao navijače, nego kao skupinu huligana, a ovakvi incidenti nikad nisu i neće biti u skladu s vrijednostima koje promičemo kao klub i zajednica. Čvrsto stojimo iza ranije iznesenog stava kako nasilju nema mjesta u sportskim niti bilo kojim drugim okruženjima“, navodi se u priopćenju.

U klubu ističu da se „ograđuju od tog sramotnog čina i iskazuju žaljenje novinarima, napadnutom predstavniku Crvene zvezde Meridianbet i njegovom prijatelju, njihovim obiteljima, klubu i redakciji Mozzart Sporta. Pozivaju sve navijače da sutra tijekom utakmice pokažu pravo lice Zadra, navijanjem za klub i ograđivanjem od onih koji pozivaju na nacionalnu, vjersku, rasnu, spolnu mržnju ili netrpeljivost, a posebice nasiljem.

Priopćenjem se oglasila i ABA liga j.t.d. ističući da „snažno osuđuje svaki oblik nasilja te rasnu, seksualnu, vjersku, nacionalnu i bilo kakvu drugu diskriminaciju“.

„ABA liga j.t.d. pridružuje se apelima Zadra i Crvene zvezde prema hrvatskim Ministarstvu unutarnjih poslova, s namjerom da se svi detalji napada ispitaju što je prije moguće te da organizatori i počinitelji incidenta budu uhićeni i da im se sudi u skladu sa zakonima RH, gdje su se napadi odvili“, navodi se u priopćenju.

Istovremeno, dodaje se, kroz komunikaciju s klubovima i osiguranjem, ABA liga j.t.d. učinit će sve da utakmica 7. kola između Zadra i Crvene zvezde prođe bez ijednog incidenta i da još jednom pokažemo da je ovo bio izoliran slučaj, koji baca sjenu na sve postulate ABA lige i temelja na kojima je osnovana.