Višestruki bh prvak HKK Široki će igrati dodatne kvalifikacije za ABA ligu

spars široki
Naime, danas je prilikom ždrijeba za novu sezonu regionalne košarkaške ABA lige odlučeno kako će za posljednjeg sudionika lige razigravati četiri momčadi, među njima kojima je i HKK Široki, viceprvak BiH i najtrofejniji klub u BiH.

Mjesto odigravanja razigravanja za posljednje mjesto u novoj sezoni ABA lige bit će naknadno određeno, a za njega će se boriti Široki, Zagreb, makedonsko Kumanovo i crnogorska Sutjeska.

- Sigurno da veseli ova vijest i mi ćemo ovu priliku objeručke prihvatiti i igrati te dodatne kvalifikacije i na taj način se pokušati vratiti u regionalno društvo najboljih košarkaških momčadi. Iako smo bili upoznati s ovom mogućnošću, vijest nas je ugodno iznenadila i njome je nagrađen sav naš dosadašnji uspjeh. Sada krećemo u sklapanje kadra za novu sezonu i s nestrpljenjem očekujemo tu borbu za posljednje mjesto u ABA ligi, potvrdio nam je iz Njemačke u ekskluzivnoj izjavi za ABCportal predsjednik UO HKK Široki Ante Suton.

Prvi dio sezone počinje 2. listopada 2015. i trajat će do 6. ožujka 2016. Doigravanje za prvaka je ponovno izmijenjeno pa će se polufinalne serije igrati na dvije pobjede, dok će finale ostati isto tj. igrat će se na tri pobjede.

1. kolo

Crvena zvezda Telekom - Mega Leks
Budućnost VOLI - Krka
Zadar - Cibona
Tajfun - kvalifikant
Cedevita - Igokea
Union Olimpija - MZT Skopje Aerodrom
Metalac Farmakom - Partizan NIS

abcportal.info