VIDEO  Kaos u grčkoj košarci: Igrači štrajkali, policajci ih tjerali s terena

Grčka je liga trebala startati prije tjedan dana, ali je početak odgođen zbog štrajka koji je organizirao Sindikat grčkih košarkaša zbog sve težeg stanja u velikom broju klubova. U mnogima od njih, posebno u drugoj ligi, igrači ne dobivaju plaću, a neki su klubovi pred gašenjem zbog velikih novčanih problema u koje su upali.

Štrajk se trebao nastaviti i prošli vikend, ali klubovi su uspjeli skrpati momčadi od štrajkolomaca, uglavnom stranih igrača. Jedino su dva najveća kluba, Panathinaikos i Olympiacos igrali u punim sastavima.

Najveći je kaos vladao u Ateni gdje je Panathinaikos dočekao PAOK koji je stigao sa samo petoricom košarkaša spremnih za igru, uključujući i nekadašnjeg centra Zadra, Makedonca Todora Gečevskog. No, Grci iz redova solunskog sastava nisu htjeli dopustiti da se utakmica odigra pa su na parket iznijeli stolice i sjeli. Morala je intervenirati policija i maknuti ih s terena, a parodija od dvoboja je završila uvjerljivom pobjedom domaćih 108-61. >Nakon svega, u ponedjeljak je stigla vijest i kako je Lazaros Papadopoulos, bivši grčki reprezentativac, odlučio napustiti PAOK nezadovoljan činjenicom da je njegov klub odlučio igrati utakmicu unatoč štrajku

Video nereda  na: neredi u grčkoj

 

nacional