VIDEO  Šimun Kovač iz Ljubuškog postao viralan, opisao jedan dan u životu nezaposlenog profesionalnog košarkaša

Šimun Kovač
TikTok

Ljubušak Šimun Kovač, profesionalni košarkaš koji igra za sarajevsku ekipu Spars, uz svoje sportske talente, preko društvenih mreža pomaže mladim ljudima savjetima i duhovitim anegdotama.

Kovač je nedavno opisao jedan dan u životu nezaposlenog profesionalnog košarkaša, a njegov video u kojem pomaže u vrtu i ruča s obitelji postao je viralan.

Sadržaj se učitava...

"Prije tjedan dana mi je završila sezona tako da sam se vratio kući u Ljubuški. Moji me nisu baš piustili da sjedim dugo već su me odmah zaposlili. Prvo sam malo radio u vrtu, posjekao višnju koju je ćaća odrezao, onda sam pokosio travu i sredio teretanu. Onda sam ručao s majkom i sestrom i onda sam otišao sa najboljim prijateljem Mateom u spa centar. Kasnije sam otišao s  Mateom na večeru, pa smo igrali igrica u njegovom uredu", ispričao je Kovač svojim pratiteljima.

Inače, Kovač često na duhovit i iskren način odgovara na pitanja pratitelja, pa je tako u jednoj snimci pokazao stan koji je dobio od kluba a dosta detaljno je opisao i kako zarađuje i može li živjeti od košarke.

"U svakom sportu je teško napraviti novce, a u košarci pogotovo. U NBA ima možda 500 igrača koji zarađuju milijune.  U Europi možda još 50 igrača zarađuje milijun i više, na ostalim kontinentima ih je možda još 50. To je ukupno 600 igrača koji od košarke zarađuju milijunski. Još je možda 1000 koji u svijetu zarađuju preko 200.000 eura godišnje. Sad dolazimo na naša područja i razinu na kojoj ja igram. Meni je osobno najvažnije kad pregovaram da dobijem svoj stan a onda pričamo o novcima. Moja plaća i nije nešto velika ali može se od nje lijepo živjeti. Osim stana i plaće klubovi najčešće daju jedan ili dva obroka u restoranu pa ni oko toga ne trebate brinuti. Troškovi života profesionalnog košarkaša i nisu nešto naročito veliki radi toga. Profesionalno igram već pet godina i put do ove razine je bio jako trnovit. Moj cilj je da dođem do više razine i igram Euro ligu ili ABA ligu gdje su primanja puno bolja od premijer lige BiH u ABA ligi većina igrača zarađuje preko 5.000 eura mjesečno a oni najvbolji i 20 do 30.000 eura mjesečno.

Ako ste visoki preko 208 cm, bavite se košarkom jer takvih igrača fali u industriji i naći će se mjesta za vas i netko će htjeti raditi s vama", poručio je on.

Sadržaj se učitava...

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.