FOTO/VIDEO  SP u košarci: Srbija u finalu i najveće iznenađenje SP-a

SP u košarci, košarkaši, Srbija, Francuska

Košarkaši Srbije izborili su finale SP-a u košarci protiv SAD-a. U polufinalnom srazu protiv Francuske pobijedili su rezultatom 90:85.

Od samog početka susreta Srbija je uzela stvar u svoje ruke i fantastičnom igrom dala naslutiti kako će ovaj dvoboj završiti. Odličnom igrom u obrani i napadu prvu četvrtinu su dobili s 21:15.

Francuzi su u drugoj četvrtini pokušali parirati susjedima, ali to je bio samo jalov pokušaj. Miloš Teodosić, Nenad Krstić i društvo su nastavili gaziti Francuze, te su na poluvrijeme Srbi otišli s plus 14 razlike (46:32).

U trećoj četvrtini Srbija je uspijela održavati prednost, ali posljednja četvrtina je donijela pravu dramu. Francuska je u potpunosti uspijela istopiti zaostatak od 15 poena, 17.7 sekundi prije kraja je došla na samo - 2 (82:84), ali iskusna reprezentacija Srbije je znala sačuvati prednost. Simonović je sekundu prije kraja iz slobodnih bacanja postavio konačnih 90:85.

Najbolji u redovima pobjednika bio je Teodosić s 24 poena, Bogdanović je dodao 13 ubačaja. U redovima poraženih maestralnu partiju pružio je Batum ubacivši 35 poena. Uz njega, iskazao se i Heurtel s 12 poena.