Eurobasket 2013: Pobjede Litve, Ukrajine i Francuske

Litva - Belgija 86:67 (18:12, 44:21, 69:35)

Litavski košarkaši bili su vrlo uvjerljivi u novom nastupu u drugom krugu Europskog prvenstva u Sloveniji. Litva je u prvoj utakmici dana u ljubljanskim Stožicama slavila s 19 poena prednosti protiv Belgije,

U svojoj pobjedi Litva je imala puno raspoloženih, a najviše je zabio Donatas Motiejunas, s 13 poena i 4 skoka. Jonas Valančiunas je za malo više od 12 i pol minuta na parketu ubilježio 12 poena i 10 skokova, a Mindaugas Kuzminskas imao je 12 poena i 8 skokova.

Belgiju je vodio s 15 poena i 3 asistencije Jonathan Tabu, a s 10 poena i osam skokova, prvi u pratnji bio je Axel Hervelle.U dolasku do pobjede, Litva je imala puno raspoloženih, a najviše je zabio Donatas Motiejunas, s 13 poena i četiri skoka. Jonas Valančiunas je za malo više od 12 i pol minuta na parketu ubilježio 12 poena i 10 skokova, a Mindaugas Kuzminskas imao je 12 poena i osam skokova.

Belgiju je s 15 poena i tri asistencije vodio Jonathan Tabu, a s 10 poena i osam skokova, prvi u pratnji bio je Axel Hervelle.

Srbija : Ukrajina 75 : 82

Ukrajina je samo prije 2 dana na otvaranju drugog kruga bila potopljena od Latvije s čak 34 razlike, Ukrajinci su 48 sati kasnije bili potpuno druga momčad. Nakon kvalitetnih 40 minuta pobijedili su Srbiju i vratili se u borbu za četvrtfinalne borbe.

Ukrajinci su ovom pobjedom opet došli ispred Latvije, koja mora ostvariti još jednu pobjedu protiv Francuske ili Belgije u zadnja dva kola kako bi mogla računati na četvrtfinale.

Ukrajinu su predvodili Maxym Korniyenko s 21 poenom i 8 skokova, Eugene Jeter je ubacio 20. Kod Srbije je najbolji bio Nemanja Bjelica s 22 poena, 10 skokova i 4 asistencije.a pratili su ga Nenad Krstić 17 poena i 5 skokova te Bogdan Bogdanović s 15 poena i 4 skoka što je bilo veoma malo da bi se dobili večeras disciplinirani košarkaši Ukrajine.

Francuska : Latvija 102 : 91

Utakmice reprezentacije Francuske su pokazale da kad igra Toni Parker onda se i pobjeđuje .Tako je bilo i večeras Toni Parker sa svojih 23 poena dao je veliki doprinos pobjedi Francuske ali i učinak ostalih je na visini zadatka.Pored Toni Parkera istaknuli su se :centar Alexis Ajinca s 25 poena 5 skokova i
Boris Diaw s 16 poena ,9 skokova i 3 asistencije kao i ponajbolji pojedinac u pobjedničkoj ekipi veoma raspoloženi Nicolas Batum s 19 poena ,10 skokova i 6 asistencija .

Kod poražene ekipe Latvije istakli su se : Dairis Bertans 28 poena,2 skoka i 1 asistencija ,Janis Strelnieks 14 poena ,2 asistencije .Ono što je Litvi nedostajalo je skok , Francuzi su ih nadigrali u skoku ispod oba koša 35 skokova Francuza dok je Latvija imala samo 23 skoka .Francuska je iskoristila latvijske nedostatke i upisala pobjedu koja je ujedno i potvrdila mjesto u četvrtfinalu ne samo njima također Srbiji i Litvi.

HERCEGOVINA.info