Njemački prvak želi Šakića odmah!

željko šakić, HKK Široki, HKK Zrinjski, HKK Široki, željko šakić, HKK Široki, željko šakić, željko šakić, Hrvatska zemlja, reprezentacija
Prvak Bosne i Hercegovine ima roster sastavljen od vrlo mladih igrača u kojem je Jakov Vladović s 29 najstariji, a još samo dvojica stariji su od 23 godine. Stoga nije ni čudo da su se za nekoliko njihovih igrača počeli interesirati puno moćniji i bogatiji klubovi od Širokog.
I dok se posljednjih tjedan dana puno povlačila priča koju smo upravo mi pokrenuli kako je crnogorski prvak zainteresiran za Frana Pilepića, što su potvrdili i iz same Budućnosti, iz drugog plana iskočila je nova, još senzacionalnija vijest. Naime, kako ekskluzivno doznaje gore potpisani novinar, krilni igrač Širokog Željko Šakić na meti je jednog euroligaša, dvostrukog uzastopnog njemačkog prvaka Brose Basketsa iz Bamberga! Kako su nam potvrdili ljudi bliski mladom Zagrepčaninu, Bamberg traži zamjenu za neimenovanog američkog igrača i idealno rješenje vidi u članu Širokog. Interes iz Bamberga definitivno postoji, no još njemački prvak nije uputio službenu ponudu. I dok Šakićevi zastupnici čekaju odgovor iz Njemačke, postoji i treća strana koja mora dati svoju suglasnost - sam Široki Wwin. Željko Šakić je pod važećim ugovorom s bh. prvakom. Navodno taj ugovor nema fiksiranu odštetu u slučaju njegova prelaska u drugi klub i sve je stvar dogovora. Široki se, priznaju to i u samom klubu, orijentirao na izgradnju i prodaju igrača, jer jedino tako može opstati na tržištu i Široki će vjerojatno pristati na neki "razuman" iznos koji bi Bamberg trebao uplatiti da bi hercegovački klub pustio svog statistički drugog najboljeg igrača. Naravno, ukoliko Bamberg u svojim redovima doista želi odličnog polivalentnog igrača kojeg trener Ivan Velić koristi na barem tri pozicije.
Ukoliko se ovaj transfer na koncu ipak realizira, Bamberg bi Šakića obvezao na još barem jednu sezonu, doznaje Dnevni list. Iz Širokog su u prošlosti mnogi igrači odlazili u druge klubove za bolje uvjete, ali zadnji put kada je najuspješniji bosanskohercegovački klub prodao nekog svog igrača u ugledni europski klub bilo je to 2007. kada je Stanko Barać potpisao za Tau Ceramicu.

Dubrava ga spasila, Zrinjski otkrio

Naime, 23-godišnji Željko Šakić jedan je od brojnih Ciboninih propuštenih prilika. Rođeni Zagrepčanin u Ciboni je prošao sve starosne kategorije da bi ga se nekadašnji velikan olako riješio čim je Šakić postao senior. Karijeru mu je ipak spasila Dubrava odakle je 2010. došao u mostarski Zrinjski u kojem je s Lazarom Simonovićem bio motor ove momčadi i jedno od najvećih igračkih iznenađenja prvenstva BiH. Dobre igre u Zrinjskom dovele su ga u Široki kome je pomogao osvojiti dvostruku krunu 2011. godine.

Bamberg daleko najbolji njemački klub

Klub koji se ozbiljno zainteresirao za Šakića, Brose Baskets iz Bamberga, posljednjih godina je najbolji njemački košarkaški klub. Od 2005. naovamo klub je osvojio četiri naslova državnog prvaka i čest je sudionik Eurolige. U Bundesligi ove sezone vodeći je s omjerom 8-2, a s dvije pobjede u Euroligi ima solidne šanse za prolazak dalje iz skupine C. Uz to, nedavno je Bamberg na svom parketu potukao i aktualnog europskog prvaka Panathinaikos.

Dnevni list