Marin Gilja: Ponosan sam što igram za Zrinjski

Marin Gilja, HKK Zrinjski

Marin trenutno igra za prvi tim Zrinjskog, a pored toga ostvaruje zapažene rezultate za juniore. Sa Giljom smo razgovarali i evo što je rekao za HERCEGOVINA.info

Za početak nam reci kako si započeo igrati ovaj sport i kada su bili tvoji prvi košarkaški koraci ?

Od malih nogu gajim ljubav prema košarci. Kao dijete sam s oduševljenjem pratio igrače i divio se strasti koju unose na teren. Neprocjenjiv je osjećaj timskog jedinstva i volje za napredovanjem.

Član si prvog tima pa kako si zadovoljan sobom i svojim igrama ?

Zadovoljan sam svojim igrama i samim tim da sam među prvih 12 je velika stvar za mene i tu stječem neko iskustvo i kad mi trener da šansu da je iskoristim najbolje što mogu

Tko ti je najveća potpora za igranje košarke ?

Najveća potpora su mi obitelj i prijatelji. Bez njihovog ohrabrenja vjerojatno ne bih stigao ovako daleko. Uspjeh je još značajniji kad mu se imaš s kim radovati.

Što tebi kao mladom košarkašu znači igranje za HKK Zrinjski ?

Ponosan sam što igram za svoj klub i svoj grad. Nadam se da će ovo biti dobra dobra odskočna daska u budućoj karijeri, ali znam da je i ovo najbolji osjećaj, igrati svoj na svome.

Za vikend nas očekuje hercegovački derbi u Mostar dolazi ekipa Posušja, koliko otpora možete jakom protivniku.

Derbi ko i svaki drugi očekuje se jaka čvrsta utakmica i maksimalna potrošnja obje ekipe na terenu mislim da možemo dati jak otpor protivniku i da ćemo na kraju zasluženo slaviti pobjedom na domaćem terenu

Što očekuješ u nastavu karijere i kakvi su ti planovi?

U nasavku karijere definitivno uz samo dobar rad i trud da ću uspjeti jer bez toga nema ništa i definitivno planiram se baviti košarkom što je više moguće i da svak uz dobar rad trud i malo sreće u životu može upjeti.

Poruka čitateljima za kraj.

Poručio bih svima, koliko god zvučalo kao klišej, da se bore za svoje snove i ne odustaju. Upornost se uvijek isplati, rad održava čovjeka na životu, a sport je najbolja realizacija čovjekovih mogućnosti.

HERCEGOVINA.info