FOTO  ODRŽANA SKUPŠTINA HKK ZRINJSKI Branko Princ v.d. predsjednik Skupštine kluba na razdoblje od šest mjeseci

Skupština HKK Zrinjski
hercegovina.info

U Mostaru je večeras održana Izborna skupština HKK Zrinjski. Na istoj je nazočilo 72 skupštinara koji su jednoglasno usvojili statut kluba, a izabran je i novi v.d. predjednika Skupštine kluba na razdoblje od šest mjeseci. Odlučeno je da će to biti Branko Princ. Uz njega su izabrani i novi članovi upravnog i nadzornog odbora te stegovnog povjerenstva također na razdoblje od šest mjeseci.

Uoči izglasavanja članovi su raspravljali o situaciji u kojoj se nekadašnji prvak BiH našao, a on je naime izbačen iz Premijer lige Bosne i Hercegovine zbog dugova.

"Zrinjski nije ispao iz lige, nego je on izbačen. Postoje dvije odluke UO Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine u kojima je rečeno da kroz tri godine nitko ne ispada, a posljednja odluka je trinaest klubova i Igokea. Mi smo izbačeni iz lige radi nekih sitnih dugova prema Savezu. Godinama nas nema u nikakvim financijskim konstrukcijama institucija. Nikada nismo mogli aplicirati ni za kakva sredstva, jer su nam blokirani računi i nismo imali nikakvih mogućnosti da to riješimo", rečenmo je.

Traži se povratak u Premijer ligu

"To su okolnosti u kojima smo se nalazili, ali ono što je dobro je da svi koji su večeras ovdje može pomoći. Opredjeljenja smo da se ovakve stvari više ne ponavljaju. Trebamo pokušati kroz razdoblje od šest mjeseci vidjeti što se može, osigurati sustav da u svibnju po prvi put u povijesti znamo koliko imamo novca za sljedeću sezonu, bila to Liga Herceg-Bosne ili Premijer liga u nekoj varijanti. Postoji čitav niz mehanizama, gdje klub koji nije ostvario nastup u Premijer ligi, a prijavljen je za ligu Herceg-Bosne može dobiti pozivnicu da igra Premijer ligu. Ovo što je napravljeno sada od Saveza je kršenje statuta Saveza Herceg - Bosne i Bosne i Hercegovine, dodano je.

Treba istaknuti kako je stav uprave kluba svo ovo vrijeme bio da se nikada ne smije odustati od HKK Zrinjski zbog dugova. HKK Zrinjski mora živjeti dalje sa svojim imenom, jer nikada isto nije mijenjao poput drugih klubova. 

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.