FOTO  Leonarda Bošnjak: Zrinjski ima velika očekivanja u A 1 Ligi BiH

ŽKK Zrinjski 2010, Ladies Cup, ŽKK Zrinjski 2010, leonarda bošnjak

Evo što je Leonarda rekla za naš portal o tom turniru, ali i o što namjerava u budućnosi vezano za košarku.

Za početak reci nam kako si zadovoljna uvjetima za igranje i treniranje u Mostaru?

Činjenica da grad Mostar nema gradske dvorane govori sama za sebe, ali kao i svi drugi klubovi snalazimo se najbolje što znamo. Uvijek se postavlja pitanje za uvjete treniranja, a mislim da smo svi svjesni tog problema u ovom gradu. Najbitnije je da dajemo sve od sebe i da će se to jednom sve isplatiti.

Ženska košarka postaje sve popularnija u gradu na Neretvi. Tko je po tebi zaslužan za taj rast popularnosti?

Naša predsjednica i trenerica Nikolina Pandža je sigurno svojim zalaganjem i trudom zaslužna za to, koja i u najkriznijim trenutcima kluba nije odustajala od nas. Zahvaljujući njoj probudila se svijest o ženskoj košarci i radost kod mnogih djevojčica koje danas treniraju ovaj sport.

HKK Zrinjski bilježi odlične rezultate, može li tim stopama i ŽKK Zrinjski 2010?

Mislim da ženska košarka trenutno nije na istoj poziciji kao muška, a pod tim mislim najvećim dijelom na novčana sredstva. S obzirom na uvjete i dostupnost dvorane mislim da igramo ono što je i prikladno za nas u ovom trenutku, a to je A1 liga BiH gdje imamo velika očekivanja za ovu sezonu. Za nešto više sama budućnost će pokazati.

Sjajan nastup imale su Plemkinje na Ladies kupu? Možeš li nam reći kako je bilo na turniru?

Prvo, od same organizacije turnira pa do rezultata sve je odlično prošlo. Turnir smo otvorili s malim grčom s obzirom na to da nam je to bila prva utakmica nakon ljeta, ali smo ostvarile pobjedu. Finale je već puno zahtjevnije bilo, što je rezultiralo produžecima i na kraju našom pobjedom. Pored košarke, ostvarili smo i neka nova prijateljstva sa susjednim državama.

Ti se okitila titulom najboljeg strijelca. Kakav je osjećaj biti najbolja?

Taj uspjeh sigurno ne bi bio moguć bez moje ekipe jer ovo je naravno kolektivan sport. Moja nagrada vrijedi podjednako za sve cure koje su sjedile na klupi i disale sa mnom na parketu. Kao individualno to mi daje jedan veliki vjetar u leđa i da nastavim raditi još jače i bolje, jer trud se na kraju isplati.

Kakve ambicije ima ŽKK Zrinjski u ovoj sezoni?

Prije svake sezone uvijek postavimo sebi neke ciljeve, jer tu smo sve da nešto ostvarimo. Za početak to bi bila A1 liga BiH, u kojoj smo zadnje dvije godine druge završavale na ljestvici. Tu je naravno i kup Herceg-Bosne te druga događanja u kojima se želimo u najboljem svjetlu pokazati.

Za kraj neka poruka navijačima?

Hvala mnogim navijačima što su prisustvovali na turniru i bili naš šesti igrač u finalu. Hvala i hercegovina.info što prati naša događanja i uspjehe. Pozivamo sve ljubitelje košarke da nas podrže u našim narednim utakmicama jer mi se bavimo onim što volimo i o čemu razmišljamo svakoga dana a vaša podrška u tome je nama vjetar u leđa.

HERCEGOVINA.info