FOTO  Košarkaši Zrinjskog spremni nanijeti poraz košarkašima Širokog

press košarka zrinjski

... novinarima obratili trener Zrinjskog Zoran Glomazić te košarkaši Vedran Princ i Ali Demić.

Nekada se već ranije znao pobjednik kada bi se sastajale ove dvije košarkaške ekipe. Široki je nizao titule, a Zrinjski se borio za opstanak u ligi. Ove sezone situacija se promijenila te košarkaši Širokog više ne izgledaju tako superiorno naspram košarkaša iz Mostara.

Upravo ta mala razlika u kvaliteti pokazala se i u prvoj utakmici u dvorani na Pecari kada je Široki slavio 88:76, ali je Zrinjski pružio odličnu utakmicu.

„U prvom dijelu sezone na Pecari smo odigrali prvo poluvrijeme, poslije smo malo pali. Mislim da smo u odnosu na tu utakmicu sada dosta fizički i taktički spremniji. Tako da ništa osim naše pobjede u subotu ne dolazi u obzir. Mi ćemo dati sve od sebe da dobijemo utakmicu, pa što bude na kraju", kazao je okupljenim novinarima košarkaš Zrinjskog Vedran Princ koji je nekada nosio i dres Širokog.

I jedna i druga momčad bore se nastup u Ligi 6, s tim da Širokobriježani zbog pobjede više imaju veće izglede.

„Jednostavno moramo dobiti tu utakmicu kako bi ostali u kombinacijama za Ligu 6. Tri su osnovna elementa u kojima moramo biti bolji kako bi pobijedili, a to su želja, snaga i znanje. Bit će jako teško ostvariti pobjedu, ali ako budemo pametni i budemo kažnjavali njihove propuste onda ćemo utakmicu privesti kraju na željeni način", istaknuo je trener Zrinjskog Zoran Glomazić.

„U odnosu na utakmicu u prvom dijelu danas smo puno bolje uigrani. Ne vjerujem da će nam njihovi novi igrači praviti velike probleme. Pozvao bih sve ljubitelje košarke da u što većem broju dođu u subotu u dvoranu na Bijelom brijegu i da nam daju potporu. Bit će lijepa utakmica, i naravno nadamo se pobjedi", rekao je Ali Demić.

Utakmica između Zrinjskog i Širokog igra se u subotu u 17 sati u dvorani na Bijelom brijegu, istu će izravno prenositi BHT1. Cijena ulaznica je 3 KM.