Hvala svima, Široki će igrati ABA ligu!

Odluku o tome hoće li nastupati u Jadranskoj ligi iduće sezone Široki Wwin je već "donosio" 17. lipnja.

Tada je upravni odbor odlučio pokušati skupiti novac za pozivnicu, famoznih 150.000 eura, na više načina - traženjem novih sponzora, mobiliziranjem navijača da kupuju sezonske ulaznice pa i na način kojim se obično skuplja novac u humanitarne svrhe - preko donacija ili pozivom na posebne brojeve telefona.

Međutim, danas se jednostavno moraju izjasniti. Skupština Jadranske lige bit će održana u utorak u Zagrebu. Predviđeno je i ždrijebanje kalendara za novu sezonu, pa do utorka u 11 sati jednostavno se mora znati kojih će 14 klubova biti sudionici regionalnog natjecanja.

Prema riječima Ante Sutona Široki će iduće sezone igrati u najboljoj košarkaškoj ligi na ovim prostorima.

"Aktivnosti koje smo pokrenuli u posljednjih skoro mjesec dana su urodile plodom, premda smo bili skeptici. Od prodaje sezonskih ulaznica i malih sponzora uspjeli smo sakupiti 100.000 eura. Preostalih 50.000 uzeli smo na pozajmicu od prijatelja kluba, i kako sada stvari stoje, igrat ćemo ABA ligu", kazao je predsjednik kluba Ante Suton za Nezavisne novine dodavši:

"Naravno, nastavit ćemo i dalje našu akciju kako bismo dodatno osnažili klub. Navijači i svi u Širokom Brijegu željeli su tu ABA ligu i na njihovu inicijativu smo se odlučili na spomenutu akciju. Zaista se pokazalo da je ovaj klub ljubimac grada, tako da ćemo i iduće sezone biti dio regionalne elite. Zaista bih se želio zahvaliti navijačima i svim ljudima koji su nam pomogli da osiguramo sredstva", dodao je Suton istaknuvši kako je time osigurana financijska stabilnost kluba.

"ABA liga je, ipak, natjecanje u kojem naši mladi igrači imaju priliku napredovati, a i u izlogu su, može ih vidjeti cijela Europa. Kroz domaću ligu to bi bilo jako teško. Poznato je da smo mi već godinama fokusirani na mlade igrače, tako da ćemo moći nastaviti istim putem", zaključio je Suton za Nezavisne novine.