HKK Zrinjski predstavio nove igrače

HKK Zrinjski

Uobičajno tiskovnu je vodio Mario Vrankić, a nazočnim novinarima obratili su se trener Ivan Vujčić, sportski direktor Boris Džidić, te ovogodišnja pojačanja Armend Kahrimanović, Anthony Washington i Željko Šakić. Prvi je riječ dobio trener Vujčić koji je istakao :

Kao što i vidite sami momčad je ove godine znatno izmijenjena u odnosu na sezonu iza nas. Ova momčad je pomlađena i pripreme teku sasvim normalno i do početka prvenstva 16.10 planiramo odigrati veći broj utakmica. Imamo na raspolaganju 12. Igrača i svi će dobiti priliku da se dokažu na parketu. Čeka nas liga koja će biti puno teža nego što je bila lani, ali ja duboko vjerujem u sve igrače koje imam na raspolaganju, ali trebat će nam vremena da se uigramo.

Nakon trenera sportski direktor Boris Džidić se osvrnuo na mlađe kategorije HKK Zrinjski koje su imali mini turneju po Zagrebu gdje su igrali sa najboljim zagrebačkim klubovima i gdje su pogotovo juniori ostvarili zapažene rezultate. Ali kako je rekao to će biti tema za jednu od narednih tiskovnih konferencija,  te najavio treći Memorijalni tradicionalni turnir Mariofil Džidić koji će igrati u Mostaru 16. i 17.09, a na kome će učestvovati pored Zrinjskog i Široki, Leotar i Mornar.

Od pojačanja prvi je riječ dobio tamnoputi Washington koji je rekao da mu se od prvog dana sviđa kako momčad radi i da je pozitivno iznenađen sveukupnom atmosferom, te se nada da će biti od velike pomoći sastavu Zrinjskog.

U Americi je igrao i Kahrimanović koji je rekao mu je drago što se vratio u BiH i da je cilj da  Zrinjski igra u vrhu, a njemu osobno će biti drago da stasa nekoliko mladih igrača i da u budućnosti mogu biti nositelji igre kluba.

Zadnji koji se predstavio jeste Željko Šakić koji je igrao za mlade selekcije Hrvatske reprezentacije. Njegov zadnji klub bio je Dubrava, a on sam kaže da treba puno rada da se ostvare ambicije, te da još nema predstave koliko Zrinjski može jer još nije upoznao ostale momčadi.

Ono što još vrijedi istaći jeste da je Ivan Vujčić šef stuke, dok će njegov pomoćnik biti Mario Glibić, i da će klub do početka sezone odigrati nekih 13.prijateljskih utakmica na nekoliko turnira. Balkanska liga starta početkom listopada dok će Plemići svoju prvu utakmicu odigrati u dvorani na Bijelom Brijegu 27.10 protiv predstavnika Rumunjske ili Crne Gore.

Od ove sezone Zrinjski ne nosi više ime HT Mostar koji ostaje sponzor, ali bez imena u nazivu kluba. Na kraju je Kahrimanović u ime suigrača obećao da će se boriti do krajnjih granica da opravdaju očekivanja, te da poziva mostarsku publiku da dođe u dvoranu i podrže ovu novu momčad HKK Zrinjski.

zrinjski.info