FOTO  HKK Zrinjski: Povijest pišu pobjednici

HKK Zrinjski

Plemići su maestralno odradili prvi dio prvenstva u domaćoj ligi, te su osvjetlali obraz u regionalnoj košarkaškoj 2 ABA Ligi. Splet nesretnih okolnosti ili u prijevodu samo jedna lopta udaljila je Plemiće od završnog turnira lige čiji pobjednik ide direktno u ABA Ligu.
To prvo mjesto bilo je dostižno, ali i mač sa dvije oštrice zbog dobro poznatog mostarskog problema nedostatka sportske dvorane. Bilo kako bilo košarkašima HKK Zrinjski, kao i cijeloj Upravi kluba treba čestitati na izvrsnoj prezentaciji grada i države u 2 ABA Ligi.

Nakon završetka natjecanja u 2 ABA Ligi Plemići se mogu u potpunosti okrenuti domaćoj ligi. Nakon poraza na startu Lige za prvaka u Kaknju Plemići su ostvarili dvije veličanstvene pobjede u kojima su u svim elementima igre nadvisili prvo Široki na domaćem parketu, a zatim i Sparse na gostovanju.

Sutra slijedi domaća utakmica protiv Bosne. Bosna je uvijek atraktivan protivnik i nema sumnje da će sutrašnja utakmica još jednom napuniti školsku dvoranu na Bijelom Brijegu do posljednjeg mjesta. Pokazatelj kolika košarkaška euforija vlada u Mostaru jeste posljednja utakmica protiv Širokog na kojoj je nazočilo oko 1500 navijača.

Nema sumnje da su Plemići svojim igrama zaslužili toliku potporu i prava je šteta što dvorana na Bijelom Brijegu nema veći kapacitet. Nema nikakve sumnje da košarkaši Zrinjskog u ovoj sezoni pišu najljepše stranice košarkaške povijesti u gradu na Neretvi. Dvoranu u Mostaru ne možemo stvoriti, ali možemo dobiti košarkaške prvake. Povijest pišu pobjednici, a košarkaši Zrinjskog jesu pobjednici skupa sa stručnim stožerom, i ambicioznom Upravom kluba.

Uz sve ovo vrijedi istaći i odlične rezultate HKK Zrinjski 2 koji se natjecao u Ligi Herceg-Bosne i na kraju izborio odlično 3. mjesto. 

Za kraj umjesto poziva pogledajte kako je bilo u dvorani na utakmici protiv Širokog. Ta atmosfera se ne može opisati, ijednostavno morate biti dio te navijačke košarkaške euforije. Plemići će kao i uvijek ostaviti srce na parketu i igrat će za svoje navijače, ali i za svoje suigrače koji su zbog ozljeda van momčadi( Princ, Demić i Šutalo).

HKK Zrinjski-KK Bosna, srijeda 19 i 30 h. Vidimo se...

HERCEGOVINA.info