HKK Zrinjski: Plemići ne kukaju, stisnu zube i pobjeđuju

HKK Zrinjski, kk bratunac, HKK Zrinjski, HKK Široki

Duga sezona u kojoj su se Plemići borili u tri natjecanja sa skromnim rosterom od samo 7 igrača uzela je danak u gostujućem porazu od Vogošće. Istina igrački kadar je proširen s dva vrlo kvalitetna igrača, ali iscrpljenost se vidjela na onim igračima koji su cijelu sezonu nosili na svojim plećima. Dobro je što je poraz došao u ranoj fazi natjecanja u Ligi za prvaka, jer prave bitke za obranu naslova tek slijede.
Prva je već sutra kada u velikom hercegovačkom derbiju HKK Zrinjski na svom parketu dočekuje HKK Široki. Gosti ove sezone imaju velike ambicije, tako da sutra vide svoju priliku da Mostar napuste neporaženi. Kako najavljuju gosti sa Širokog sutra će u Mostaru imati i potporu svojih navijača, te se nadaju da će im i to biti dodatni vjetar u leđa.

S druge strane za HKK Zrinjski ništa nije izgubljeno. Plemići imaju snagu i kvalitetu da obrane titulu i ovaj poraz u Vogošći može biti samo stimulans da se takva utakmica ne ponovi. Kada se sve sagleda takav loš dan se i ne može ponoviti jer Zrinjski bez obzira na sve gore nabrojano ima kvalitetu da pobjedi bilo koga, ali i da obrani titulu prvaka.
HKK Zrinjski je sportski fenomen koji je odavno izašao iz ovih lokalnih okvira. O uspjehu kluba koji je osvojio naslov državnog košarkaškog prvaka u gradu bez dvorane mogle bi se studije napisati, a postignuti uspjeh s obzirom na (ne) uvjete zreo je i za rubriku vjerovali ili ne!

Bez obzira na te sve nedostatke ljudi iz Uprave HKK Zrinjski su zasukali rukave i zahvaljujući njihovom snalaženju i preživljavanju podarili su gradu pokal prvaka. Taj isti grad vratio je malo ili nimalo tim istim ljudima koji su ga proslavili.
Opet kada se sve sabere i oduzme nije vrijeme za kukanje jer od kukanja nema ništa, niti će to pogoditi nekoga od dužnosnika. Plemići ne kukaju, nego stisnu zube i pobjeđuju.

Stisnuli su Plemići zube mnogo puta i pokazali da su najjači kada ih se podcijeni i omalovaži. Svjesni su i da je sutrašnja utakmica više od igre, pa iz tabora aktualnih košarkaških prvaka dolaze optimistični tonovi i najava pobjede koja će Zrinjski vratiti na pobjednički kolosijek. Vogošća je arhivirana i treba je zaboraviti. Sutra je veliki hercegovački derbi i Plemići trebaju pomoć svoje publike koja je uvijek bila šesti igrač svoga kluba. Navijači su tu uvijek uz svoj klub i nema sumnje da će i sutra ispuniti školsku dvoranu, tako da nas očekuje istinski košarkaški spektakl.

Svi putevi vode u dvoranu na Bijelom brijegu. HKK Zrinjski-HKK Široki. Subota 20. sati i 30. minuta,