HKK Zrinjski dovodi dvojicu reprezentativaca

HKK Zrinjski, pojačanja

Krilni igrač Siniša Tepavčević nezadovoljan svojim statusom zatražio je raskid ugovora i on više neće igrati u momčadi Dejana Parežanina. 25-godišnjak rođen u Gacku doveden je u Zrinjski s odličnim preporukama vrhunskog strijelca, ali na početku sezone u bh. prvenstvu i Balkanskoj ligi nikako nije mogao pronaći formu.

Zrinjski s trojicom reprezentativaca

S Tuljkovićem i Jazvinom Zrinjski će sada imati trojicu igrača koji su prošli pripreme s reprezentacijom Bosne i Hercegovine. Diego Kapelan već igra za Zrinjski, a on i Mujo Tuljković posljednji su igrači koje je izbornik Sabit Hadžić otpisao pred polazak u Litvu. Ermin Jazvin je, pak, nastupio na Eurobasketu, ali samo zato jer su odustali Ratko Varda i Adnan Hodžić. Obojica su imali duge i relativno uspješne karijere. Tuljković je ove sezone počeo u mađarskom prvaku Szolnokiju, dok je Jazvin već dugo bez kluba. Zadnji angažman imao je u Poljskoj, a uoči sezone propao mu je transfer u Tursku.

Ipak, momčad neće biti previše oslabljena, štoviše, roster Zrinjskog bi mogao biti puno jači, prije svega ugledniji, nego u dosadašnjem dijelu sezone.

Kako doznaje Dnevni list novi igrači mostarskog prvoligaša postati će standardni reprezentativci Bosne i Hercegovine. Mostarac Ermin Jazvin već odavno povremeno trenira s ostalim košarkašima Zrinjskog, a sada će i službeno dobiti mjesto u momčadi.

S druge, strane 32-godišnji Mujo Tuljković dogovorio je sa Zrinjskim suradnju, a u Mostar bi trebao doći u roku par dana. Njih dvojica neće biti nikakve skupe akvizicije Zrinjskog. Jednostavno, obojica su bez kluba, a u Mostaru će igrati dok ne dođe neka atraktivnija ponuda. Ako je uopće bude.

31-godišnji Jazvin (208 cm) pomoći će ekipi na poziciji centra, dok će 32-godišnji Tuljković igrati ulogu koju je dosad imao Tepavčević. Ako ne bude nekih nepredviđenih prepreka, obojica bi trebala biti u sastavu za utakmicu 9. kola Lige 13 u Vogošći.