HKK Zrinjski: Cilj je što više bodova prenijeti u Ligu za ostanak

Zrinjski-Mladost
U Ligi za ostanak će nastupiti šest momčadi plasiranih od 6. do 11. mjesta Lige 12, dok će posljednjeplasirani tim Lige 12 izravno u niži rang. Kasnije će se kroz Ligu za ostanak pronaći još dva tima koji će napustiti prvi razred bh. košarke.

- Nama je preostalo pokušati napraviti što više u preostalih šest kola, pogotovo protiv izravnih konkurenata, jer upravo iz mečeva s njima se prenose bodovi u nastavak natjecanja. Prvenstveno moramo izbjeći posljednju poziciju, a onda i skupiti što više bodova za nastavak, rekao je trener Zrinjskog Senad Muminović.

Prethodnih godina su ekipe koje igraju Ligu za prvaka nastavljale daljnje natjecanje, a ostatak klubova prekidao svoje aktivnosti.

- Mislim da je dobro za košarku što je uvedena Liga za ostanak jer bi ekipe sezonu dosad završavale u ožujku, a onda se raspuštale i tu onda nema pravog rada, istaknuo je Muminović.

Plemići su dobru formu pred završnicu prvenstva pokazali prošlog vikenda pobjedom protiv Mladosti (78:75).

- Oni su vrlo jaka ekipa na šuterskim pozicijama, a uspjeli smo ih zaustaviti u prve tri četvrtine. Kasnije su nas zbog umora i kratke klupe ipak stigli vanjskim šutem, ali smo zasluženo dobili taj meč. To je svakako dobro za motiv i moral ekipe za ubuduće, a bez obzira na sve naše probleme oko organizacije treninga i kratke klupe, kazao je trener Zrinjskog.

U subotu (18 sati) će momčad gostovati Bošnjaku u Hadžićima.

- To je jako nezgodna ekipa na svom terenu, sa deset igrača u rotaciji i očekuje nas teška utakmica. Mi smo, osim naših uobičajenih problema, trenutačno i bez jedinog našeg pravog razigravača, Vedrana Princa, koji ima problem s leđima, dok se na bolove u koljenu žali i Nemanja Bezbradica. Nadam se da će obojica ipak biti spremni za utakmicu s Bošnjakom koja nam je vrlo važna, zaključio je Senad Muminović.

Dnevni list