HKK Zrinjski će i ove godine održati 4. po redu Memorijalni turnir 'Marijofil Džidić'

U košarkaškom klubu Zrinjski iz Mostara stanje je skoro potpunog mirovanja. Više ne treniraju ni mlađi igrači, ono malo iskusnijih koji su pod ugovorom su uglavnom na moru, a i trener Dejan Parežanin je u Bilbau gdje je polagao za Fibinu licencu.

Aktivni su tek klupski zaposlenici koji i dalje razgovaraju i pregovaraju s košarkašima, mogućim pojačanjima i prinovama u momčad. Zrinjskom prinove trebaju na svim pozicijama osim možda na beku šuteru i niskom krilu. Slobodnih igrača ima, no i u Zrinjskom čekaju da se tržište stabilizira, odnosno da igrači spuste svoje nerealne zahtjeve.

Pripreme Zrinjskog za iduću sezonu počinju 16. kolovoza, a u sklopu toga mostarski klub će u rujnu organizirati tradicionalni prijateljski turnir. Četvrti Memorijalni turnir "Marijofil Džidić", u čast pokojnog osnivača kluba, odigrat će se najvjerojatnije 16. i 17. rujna, a ako ne bude naknadnih otkaza, poznati su sudionici turnira. Na turniru je trebala nastupiti Cibona, no iako su iz redova zagrebačkog kluba prvotno potvrdili dolazak, odjednom su otkazali. Naime, na turniru će nastupiti Radnički iz Kragujevca, a kako je ždrijeb NLB lige u prvom kolu spojio upravo Cibonu i Radnički, iz redova bivšeg hrvatskog prvaka su otkazali nastup, valjda ne želeći dvaput igrati s Radničkim u samo tri tjedna.

Umjesto njih u kombinacijama za nastup bili su Zagreb i Zadar, no na kraju su poziv prihvatili u crnogorskom prvaku Budućnosti te prvaku BiH Širokom koji je nastupio lani. Tako će u Mostaru pored domaćina Zrinjskog nastupiti tri NLB ligaša Radnički, Široki i Budućnost, od čega su dva prvaka svojih država. Prva dva izdanja osvojile su hrvatske momčadi, Trogir u prvom te Zagreb u drugom izdanju, a lani je pobjednik postao Zrinjski pobijedivši momčad Širokog.

I. M. / DL