HKK Čapljina: Popis igračkih želja u roku od sedam dana

HKK Čapljina, pojačanja, igrači, HKK Čapljina, Cibona
...krenuli od struke, pa je za novog-starog trenera imenovan Hrvoje Vlašić i vodit će Čapljince i kroz iduće prvenstvo.

- Vlašić je pored brojnih pehova s ozljedama prošle sezone ispunio cilj plasmana u Ligi 6, te vodio momčad do Final Foura Kupa BiH, što je bilo dovoljno za produžetak suradnje, rekao je predsjednik Čapljina Laste Drago Raguž. Po pitanju kadra situacija je znatno drukčija i za sada se malo toga zna.
- Puno je nepoznanica glede samog natjecanja. Još nismo dobili definitivnu potvrdu iz Saveza da će morati stalno igrati jedan košarkaš uzrasta do 21 godine, nitko ne raspolaže sigurnom informacijom. Zatim, puno je priča o formiranju Lige RS-a, istupanju Slobode... Sve to je utjecalo da se odlučimo ne žuriti s angažiranjem igrača, pojašnjava Raguž.

Sigurno je kako će unutar sastava od prošlosezonskih snaga biti kapetan Božo Jelčić, Jozo Brkić i Mile Galić, te oni mlađi, Boris Previšić i Mario Jelčić. Iz omladinskog pogona u tim će biti uvršteni Ante Pervan, Davor Karamatić i Mišo Maslać. S druge strane, u timu od članova iz prethodne godine neće igrati Mladen Gligora (Križevci) i Bojan Pelkić (Leotar). Sve drugo je neizvjesno, ali nitko nije, kako je kazao Raguž, ni isključen.
- Imali smo još i razgovor s Krstom Bjelicom i načelno dogovorili suradnju, napominje Raguž.
Posljednji zdravstveni test nakon operacije koljena Bjelica bi trebao imati krajem tekućeg mjeseca, nakon čega bi mogao dobiti "zeleno svjetlo" za puni angažman na pripremama koje započinju 16. kolovoza. Kako je rekao, za njegov pravi povratak trebat će kvalitetan rad u teretani. Čapljina je, međutim, jednu takvu nedavno i dobila.
- Prema mojim saznanjima, investitor i općina su dogovorili da svi klubovi imaju dovoljno termina za teretanu, zbog čega to ne bi trebalo predstavljati problem, napominje Raguž.
Nešto više o konkretnim angažmanima u igrački kadar bi se trebalo znati do kraja mjeseca.
- Dogovor je da Vlašić u roku od sedam dana dostavi popis želja, nakon čega ćemo mi nastojati obaviti razgovore s igračima do 1. kolovoza. Naš cilj je, kako je zaključeno i na Skupštini, da formiramo mladu, poletnu i brzu momčad uz par iskusnih pojačanja. Pri tome će cilj ponovno biti Liga 6, rekao je Drago Raguž.
Među košarkašima koji bi mogli napustiti klub je i Stefan Matić, koji se nada prelasku u Igokeu (u slučaju primjene pravila o igračima do 21 godine).

Niz spekulacija

U posljednje vrijeme je bilo puno spekulacija o mogućim pojačanjima kluba. Predsjednik Raguž je demantirao da je Mirza Bulić iz Slobode bio u konkurenciji za momčad, iako je sam igrač više puta govorio o ponudi Čapljine u medijima.
- U posljednje vrijeme nas stalno "bombardiraju" ponudama, znaju da ne ostajemo dužni nikome, zbog čega je Čapljina postala atraktivna za puno igrača. Međutim, mi imamo svoje planove o tome kako treba izgledati sastav, zaključio je Drago Raguž.


Ersan Bijedić | Dnevni list