HKK Čapljina-KK Slavija 87:66

HKK Čapljina, HKK Čapljina, kosarka, kk slavija
Na domaćem terenu  košarkaši Čapljine svladali su KK ''Slavija'' iz Istočnog Sarajeva rezultatom 87:66. Unatoč činjenici da je ovo bila pripremna utakmica košarkaše Čapljine došlo je podržati oko 100 gledatelja. Prvu četvrtinu obilježilo je međusobno odmjeravanje snaga, no Čapljina je od prve minute nametnula svoj način i tempo igre, pa je prva četvrtina završena rezultatom 23:14, dok se na poluvrijeme otišlo rezultatom 37:27.

Drugo poluvrijeme pružilo je nešto zanimljiviju košarku, no već u trećoj četvrtini košarkaši Čapljine ubacuju u veću brzinu i završavaju ovu trećinu rezultatom 64:45, da bi konačan rezultat utakmice glasio 87:66 za HKK ''Čapljina - Lasta''.Priliku za igru, pred sam kraj utakmice, dobili su i najmlađi članovi prvog tima, Valentin Jurković, Mario Jelčić i Boris Previšić. Svoju minutažu najbolje je iskoristio mladi Valentin Jurković, koji je u posljednjim minutama pokraj svojega imena upisao 2 koša iz slobodnih bacanja.Da je utakmica bila oštra, te da se igrala ''prava'' košarka, dokazuje i činjenica da je Mladenu Gligori jedan od igrača Slavije razbio arkadu, pa je Gligora ranije napustio teren.

U redovima Čapljine najbolji su bili Bjelica sa 25, Rimac sa 15, Brkić sa 14 i Gligora sa 11 koševa, dok su gostujuću Slaviju predvodili Savović sa 23, Vreća sa 12, Vuković sa 9 i Radulović sa 8 koševa.

Idućeg tjedna igra se prvo kolo košarkaške Premier lige Bosne i Hercegovine. Prvu utakmicu košarkaši HKK ''Čapljina - Lasta'' igrat će na domaćem terenu, a u goste stiže KK ''Borac'' iz Banja Luke.

Zdravko Jakiša | ČA::portal