Dubrava pobjednik turnira u Makarskoj

Makarska, makarska 2018
Redom su to bili protivnici KK Dubrave i izabranika Medvedeca koji je najavio da očekuje od svojih mladića, ulazak u finale a onda što bude. Obije ekipe su krenule od početka, jako, bez kompromisno, čvrsta obrana i jednostavan napad. Vodstvo se mijenjalo, ali većinu vremena je rezultat bio u 6 do 8 koševa razlike, sve do posljednje četvrtine kada je u poslijednjih 60 sekundi rezultat bio 81:79. I kako to biva u košarci tih 60 sekundi je najduže trajalo. Mijenjali su se izvođaći slobodnih bacanja na obje strane, gubile lopte i dueli, da bi za nijansu KK Dubrava odnijela pobjedu. Zasluženo, iako da je i GEN podigao najveći pehar ne bi bilo ne zasluženo. Dva imena su se jako istakla kroz cijeli turniri i nadamo se da ćemo za par godina moći reći da su na Makarskom parketu, na turniru za kadete nastupali svjetski igrači. Potencijal, znanje, fizika, sportska drskost - sve imaju nijh dvojica - riječ je o Ivanu Nazoru (KK Dubrava) i Vuk Kusmuk (GEN Sarajevo). Pratit ćemo ih svakako !

S razlogom se svi pitaju pa zašto je najatraktivniji sport gdje napad traje u prosjeku 15 sekundi i izmjenjuju se ka na traci, gdje možete vidjeti pregrš driblinga, akcija, blokada, promjena rezultata - toliko medijski zapostavljen ?

Turnir u Makarskoj je ponudio sraz četiriju država gdje su snage odmjeravali KK Dubrava, KK Alkar, KK Mislav, KK Amfora (Hrvatska), BSC Bratislavan (Slovačka), HKK Zrinjski, GEN Sarajevo (BiH) i KK Triglav (Slovenija) , gdje se igralo na dva terena, dvorana i teren na otvorenome , pod reflektorima, dodatna atrakcija turnira.
Nakon tri dana igranja po skupinama, usljedilo je razigravanje za plasman pa su tako postignuti sljedeći rezultati:

Utakmica za 7. mjesto
B.S.C. Bratislava 75 - 71 K.K. Mislav

Utakmica za 5. mjesto
K.K. Amfora 78 - 63 H.K.K. Zrinjski

Utakmica za 3. mjesto
K.K. Alkar 61 - 79 K.K. Triglav

Finale
K.K. Gen Sarajevo 80 - 84 K.K. Dubrava

Najbolja petorka :
Marković Uroš (KK Triglav), Kusmuk Vuk (GEN Sarajevo), Čimbur Roman (KK Dubrava), Bartul Šimić (KK Amfora) , Vidić Ivan(KK Alkar)!

MVP turnira:
Roman Čimbur ( KK Dubrava)