Darijo Šarić proglašen je MVP-om mjeseca studenog

01.12.2014

Ovo nije uspjelo nikome u povijesti: Veliko priznanje za senzacionalnog Hrvata!

Još jedno ogromno priznanje stiglo je na adresu mladog hrvatskog košarkaša Darija Šarića. Nakon što je prošle sezone u dresu Cibone bio najkorisniji igrač (MVP) regionalne ABA lige, nije mu trebalo dugo ni da se nametne u turskom Anadolu Efesu. U najelitnijem kontinentalnom natjecanju, Euroligi, proglašen je tako MVP-om mjeseca studenog.
Epizoda u Istanbulu nije počela najsretnije za 20-godišnjeg Šibenčanina. Trener Dušan Ivković ga je u početku 'odgajao' slanjem na tribinu što Dariju i njegovom ocu Predragu nije bilo lako prihvatiti. No, nakon što je prevladao početne teškoće, talentiranom je mladiću u turskom velegradu sve krenulo u pravom smjeru.

Klub je početkom studenog pogodila informacija o teškoj ozljedi srpskog centra Nenada Krstića, ali u pravom se trenutku probudio Šarić i nametnuo se kao vođa. Efes je u četiri utakmice ostvario tri pobjede, a Šarić je bio njegov uvjerljivo najbolji igrač. Štoviše, među momčadima koje su u studenom ostvarile najmanje tri pobjede hrvatski je reprezentativac najbolji skakač i treći strijelac.

Bilo mu je to dovoljno da postane MVP mjeseca i ispiše povijest Eurolige kao najmlađi igrač ikad koji je osvajao ovu nagradu!

loading...