FOTO  NBA ZVIJEZDA BOJAN BOGDANOVIĆ RENTA VILU Evo koliko morate izdvojiti za sedam dana čistog užitka na Stradunu

Villa 44 Bojan Bogdanović

Dječački san imati kuću u Dubrovniku za Bojana Bogdanovića, poznatog Mostarca i košarkaša NBA lige, ostvaren je ni manje ni više nego na samom Stradunu, a da biste proveli sedam dana u ovoj impozantnoj „Villi 44“, kako je nazvao sam vlasnik, potrebno je izdvojiti 8.400 eura, što bi u konverbitilnim markama iznosilo 16.428,97 KM, ali samo u ovom zimskom razdoblju.

Villa 44 Bojan Bogdanović

Vila 44, koja je dobila ime po broju dresa u kojem nastupa Bogdanović, uređena je prema svim standardima struke i pod nadzorom Konzervatorskog odjela Dubrovnika, s obzirom na to da je grad dio UNESCO popisa svjetske kulturne baštine. Kako su pisali ranije mediji, Bogdanović je još 2015. godine počeo ostvarivati svoj dječački san, kada je i kupio prvu nekretninu u ovoj povijesnoj jezgri, a nakon toga vlasnički list potpisao je za još dvije. Cijena dvije ekskluzivne stambene ljepotice nije bila poznata javnosti, dok je za treću, kuću u Lozici, vidljiv podatak kako je koštala 2 milijuna eura.

Villa 44 Bojan Bogdanović

Zima i ljeto se razlikuju do 5.600 eura u cijeni 

Bilo kako bilo, Bogdanović nikada nije krio da je Dubrovnik njegova omiljena mirna oaza, a ukoliko bi netko od turista poželio prenoćiti u nekom od njegovih apartmana, konkretno za Villu 44, morao bi za sedam dana izdvojiti 8.400 eura, i to samo do svibnja. Već u svibnju cijene rastu, pa će turisti tako za isti broj noćenja morati izdvojiti 10.400 eura, u lipnju bi to bilo 12.600 eura, u srpnju 14.000 eura, što bi se zadržalo i u kolovozu, a onda u rujnu, prolaskom ljetne sezone, ova cijena ponovno pada na 12.600 eura.

Villa 44 Bojan Bogdanović

Ako netko pak voli Dubrovnik u jesen, u listopadu bi ga sedam noćenja koštalo 10.500 eura, a kako kažu podaci sa myluxoria.com, gdje smo i pronašli ovaj luksuzni stan, na samom kraju godine, u studenom i prosincu tekuće godine, cijena za doživljaj u zimskom Dubrovniku bit će ponovno izražena u cifri od 8.400 eura. Dakle, tijekom toplijih dana, jedna noć bi iznosila 2000 eura, a tijekom hladnijih dana najniža cijena noćenja bi iznosila 1.500 eura, međutim, također je vidljivo istaknuta rečenica koja glasi „Minimalan boravak je 7 noćenja“, što nas ipak dovodi do gore navedenih cifri.

Što je sve ponuđeno za tu cijenu?

Bogdanovićev stan na Stradunu prima maksimalno šest osoba, a optimalno tri, a prema opisu lokacije, plaža se nalazi na 700 m, trgovina već na 280 m, za centar grada je dovoljno da se spustite niz stepenice, pa je to izračunato kao 5 m, prvi restoran je udaljen 210 m, a mjesto za kavu 180 m. Zračna luka od ovog stana je udaljena 21 km. Sama površina kuće prostire se na 300 m2, a prema istaknutim podacima godina gradnje je 2019. a gosti koji budu mogli ispuniti ove novčane uvjete, na raspolaganju će imati tri spavaće sobe i četiri kupaonice.

Villa 44 Bojan Bogdanović

„Unutarnji dizajn vile je rustikalan, ali s puno orijentalnih elemenata. Također, u vili se nalazi zadivljujuće kameno stubište koje vas vodi s jednog kata na drugi. Zaista oduzima dah. Šarmantna kuhinja je potpuno opremljena sa svime što vam je potrebno, a tu je i blagovaonica za 6 gostiju. Također, prostrani dnevni boravak savršen je za sve lazy večeri“, napisano je u opisu Ville 44.

Villa 44 Bojan Bogdanović

Kako piše, ono što je važno napomenuti je da je u cijenu uključeno nekoliko stvari.

Villa 44 Bojan Bogdanović

„Concierge usluga dostupna vam je 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu, kao i usluga nabavke prije dolaska. Također dobivate uslugu dostave namirnica dva puta tjedno, ali postoji mogućnost dodatnih odlazaka u trgovinu uz nadoplatu. Usluga čišćenja se vrši svaki drugi dan, a mijenjanje posteljine i ručnika dva puta tjedno“, naglašeno je.

Zanimljivo je da je za vrijeme Dubrovačke Republike, Statutom bio točno propisan raspored u zgradama. Tako je u prizemlju uvijek bio trgovački i poslovni prostor. Na prvom katu su bile stambene prostorije, a na drugom spavaće sobe. Bilo je određeno da se kuhinje uvijek nalaze u potkrovlju i to zbog velikog požara koji je pogodio Dubrovnik u 17. stoljeću.

Villa 44 Bojan Bogdanović

Grad odbio, Bogdanović kupio

Kako se i pisalo, 2015. je ispunio svoj san i kupio prvu nekretninu u samoj povijesnoj jezgri. Riječ je o kući na adresi Miha Pracata, a u kojoj je trenutno uređeno šest apartmana za iznajmljivanje. Podsjetit ćemo i kako su bivši vlasnici, obitelj Balić, kuću nudili i Županiji dubrovačko-neretvanskoj i Gradu Dubrovniku po pravu prvokupa. I Županija i Grad su odbili ponudu. U ponudi za prvokup tako je stajalo kako je riječ o nekretnini (stan i poslovni prostor) površine 104 metra četvornih, a koja ima svojstvo spomenika kulture.

Villa 44 Bojan Bogdanović

U glavnoj ulici Dubrovnika, stan je slobodan za rezerviranje tijekom cijele godine, a ovisno o tome vole li posjetitelji više hladniju ili topliju atmosferu, na stranici će vas upozoriti da ne zaboravite rezervirati na vrijeme.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.