Boris Džidić: Čapljina je grad košarke i zaslužuje premijerligaša

Zrinjski-Student
Hrvatski košarkaški klub "Čapljina" i Hrvatski košarkaški kub "Zrinjski" su dogovorili suradnju za ovu sezonu i u sklopu te suradnje u Capljinu je došlo par mladih igrača Zrinjskog te trener Boris Džidić.

"Došao sam pomoci mladim igračima da uđu u ozbiljnu košarku a klubu da se stabilizira u seniorskom pogonu koji je bio u jako lošem stanju prije početka sezone.Ostala su samo dva seniorska igrača ovo ljetoa a juniorski pogon praktički nije postojao. Trebat će vrijeme da se to stabilizira, pogotovo mislim na omladinski pogon koji je bio u prošlim godinama devastiran odvođenjem domaćih igrača u druge sredine", počinje razgovor za  ČAportal trener Čapljine Boris Džidić.


S obzirom da se kasno krenulo u sezonu i da nisu bili u poziciji da rade selekciju, Džidić je, kaže, prilično zadovoljan selekcijom koju imaju trenutno.

"Ipak, teško da možemo puno više od ovoga.Za to bi nam trebali uvjeti gdje dnevno treniramo 4-5 sati, a to sad nismo u mogućnosti", dodaje Džidić.

U sastavu HKK "Čapljina" trenutno je dosta domaćih momaka.

"Većinom su mlađi,za sada dobro rade ,neki od njih poput Obradovića, Markovića, Ivankovića i Vrankića aktivno sudjeluju u svim našim utakmicama.Tu je još i Radak koji je dosta stariji i iskusniji od njih. Odlučili smo u ovoj godini vidjeti tko od tih mlađih može igrati u budućnosti na profesionalnom nivou pa im dajemo priliku i nismo dovodili previše starijih igrača.Prosjek starosti našeg tima je 21 godina,što nas čini najmlađom ekipom od ovih koje se bore za vrh lige", govori Džidić.

Zadovoljan je kako se radilo preko zimske pauze.

"Proširili smo roster sa pet mladih igrača među kojima su dva Čapljinca - Obradović i Ivanković ,koji su nam dali energiju i veću rotaciju zbog koje smo gubili utakmice u prvom dijelu sezone. Zasukali smo rukave ,radili i počelo se vraćati.Nadam se da ćemo tako nastaviti", kaže za naš portal Džidić.

Dodaje kako Čapljina kao grad košarke uvijek želi samo najbolje rezultate.Uvjeren je da će ljudi doći ako budu ovako nastavili u borbi za Premier ligu.

"Mi želimo prije svega ići utakmicu po utakmicu da pobijedimo. Vidjet ćemo gdje će nas to dovesti.Ako se ukaze prilika sigurno ćemo je iskoristiti da uđemo u Premier ligu", odlučan je Džidić.

"Premier liga je puno jače natjecanje i od naših trenutnih igrača samo par njih je spremno u ovom trenutku igrati na tom levelu u nekoj manjoj minutaži. To bi značilo da bi morali dovoditi par igrača ako se dogodi Premier liga ali svakako bi to bilo u nekim normalnim financijskim granicama da nam se ne dogode problemi te vrste sto se Čapljini dogodilo prije par godina", odlučan je Džidić.

Ambicije će ovisiti o njihovom plasmanu ove godina.Jedno je sigurno - košarkaši Čapljine pojačat će rad i konkurenciju, neovisno koju ligu budu igrali.

Džidić je najavio i nedjeljni derbi protiv Viteza.

"U nedjelju nas očekuje izuzetno neugodan protivnik Vitez,koji je sa velikim ambicijama ušao u ovu sezonu. Imaju jako dobra tri iskusna igrača ali nadam se da ćemo se moći nositi sa našom mladosti protiv njihovog iskustva.Nastavili bi niz nepobjedivosti koji traje skoro tri mjeseca. Sa navijačima bi nam bilo lakše doći do pobjede i volio bi ih vidjeti u dvorani jer ovi mladi momci su to zaslužili svojim radom", zaključio je razgovor Džidić.

ČAportal