FOTO  ABA Liga 2 je veliki izazov za HKK Zrinjski

HKK Zrinjski, Druga ABA liga
Na otvaranju natjecanja Mostarci će u srijedu u 18 sati gostovati kod hrvatskog prvoligaša Splita, piše pogled.ba.

"Mislim da smo pripreme odradili na zadovoljavajući način. Posljednjih dana smo imali problema s terminima u dvorani, tako da nismo 100 posto odradili pripremu za ovu utakmicu, nego onako kako nam uvjeti dozvoljavaju. Posljednjih 10 dana smo radili na brušenju formu, i u prvenstvo ulazimo u energetskom i taktičkom smislu na optimalnoj razini. Koliko je to dovoljno pokazat će nam ova prva utakmicu u Splitu protiv momčadi koja je zadržala okosnicu i pojačala se ovog ljeta s dvojicom igrača. Tu mislim na playmakera Scotta i Pavla Marčinkovića koji su im dali jedan prepoznatljiv stil igre. Prošle godine smo odigrali dvije utakmice s njima koje su bile dosta otvorene, iako smo obje izgubili. Split je blagi favorit, igra kući, što ne znači da idemo na Gripe s bijelom zastavom, mi tražimo svoju šansu. Mislim da je primarna stvar odgovoriti zadatku u svakom dijelu utakmice, nema nekih propadanja po par minuta, jer oni to jako dobro koriste. Nimalo lagan protivnik na otvaranju Lige, ali idemo hrabro kao što igramo uvijek i s nestrpljenjem očekujemo utakmicu", poručio je trener Zrinjskog Hrvoje Vlašić.

Zrinjski će u Splitu po prvi put u povijesti nastupiti u crnim dresovima. Novi dres Plemića predstavio je kapetan Vedran Princ.

"Izuzetno mi je zadovoljstvo što s matičnim klubom igram jedno novo natjecanje. Drago mi je što sam u svom klubu dočekao ABA Ligu 2 u Mostaru, i bit će veliki izazov za nas da vidimo gdje smo u odnosu na ekipe iz regije, i mislim da svi s nestrpljenjem očekujemo sutrašnju utakmicu sa Splitom, i otvaranje Lige. Split je jedna od boljih ekipe u Ligi, pokazali su to prošlogodišnjim igrama kroz prvenstvo Hrvatske, gdje su parirali Ciboni, Cedeviti itd. Mi idemo da vidimo gdje smo i što smo radili u pripremama, idemo rasterećeno, pa da vidimo gdje će nas to dovesti. Nemamo nikakav imperativ, ovu Ligu smo zaslužili dobrim igrama u prvenstvu BiH. Nadam se da ćemo na tom tragu biti i ove sezone i kroz ABA Ligu, a posebno kroz domaće prvenstvo koje nam sve ovo omogućuje", istaknuo je Princ.

Za utakmicu u Splitu neće konkurirati Ali Demić, a pod znakom pitanja je i nastup Amerikanca Brummita.