VIDEO  Širokobriješki borac Ivan Soldo pobjedio Zorana Dorčića

Ivan Soldo, borba, kickbox
Važno je spomenuti da Soldo sve više i češće dobiva za protivnike ipak malo bolje rangirane borce u K-1 stilu. Poslije Ante Verunice s kojim se Soldo borio u Ljubuškom gdje je tijesno izgubio meč, na zadnjem turniru u Zagrebu za protivnika je imao vrlo jakog, bivšeg prvaka Hrvatske, Zorana Dorčića.


Dvoboji super-teškaša uvijek izazivaju najveću pažnju i atrakciju kod publike, pogotovo ako obojica boraca vole i žele se pofajtati u ringu. Dorčić i Soldo su baš takvi momci, u prvoj su rundi obojica bila u nokdaunu, svaki po jednom. U drugoj je u nokdaunu opet bio Soldo, nakon jedne dobre Dorčićeve kombinacije, ali Soldo je i borac koji ukupno zadaje više udaraca i radi veću štetu. Takav je ritam Soldo nastavio u trećoj rundi, bacio je i pogodio više udaraca od Dorčića, a čini se da je bio i bolje fizički pripremljen, te zasluženo odnosi pobjedu u ovom sudaru divova u ringu.


U kraćem razgovoru za ABCportal.info Soldo je napomenuo kako u sljedećoj godini želi odraditi što više jačih borbi te ući u Hrvatsku kickboxing reprezentaciju. Rekao je da bii to i uspio treba imati i sponzore jer dosad je morao sve financirati sam.Prvak države sam tri godine i sve svoje režije kao sportaš financiram sam. odlazak na svjetsko prvenstvo 2009. godine sam sam financirao, svaki odlazak na turnir, prehranu, opremu i sl. Ovdje bih se želio zahvaliti gospodinu Ljubi Soldi koji vodi fitnes centar Star Šport i koji mi je stavio na puno raspolaganje prostorije ovog centra što mi jako puno pomaže. Nadam se da će još biti ljudi koji su spremni pomoći. Želio bih se zahvaliti svojim prijateljima koji mi pomažu u pripremama i s radom u kickboxing klubu "Široki" Želji Soldi, Dariu Šušku, Zoranu Hrkaću, Edi Durakoviću i Frani Hrkaću koji je puno pomogao s kondicijskom pripremom. Zahvalnost dugujem i mojim nadređenima u NLB Banci gdje sam zaposlen jer imaju razumjevanja za sport kojim se bavim, rekao je Soldo.

ABCportal.info