FOTO  Trinaest Čapljinaca članova Borse položilo za prve judo pojaseve

Judo klub Borsa u Čapljini

... borilačke vještine.

Polagalo je 13 djece i svi su položili za svoj prvi (5 Kyu) pojas. Naime, oni su i prvi Čapljinci koji su položili za judo pojas jer do sada nikada u tom hercegovačkom gradiću nije bilo judo kluba niti judo škole.

Zahvaljujući Judo klubu Borsa iz Mostara i na samom jugu Hercegovine, djeca zainteresirana za ovaj sport moći će se njime baviti, stjecati znanja, putovati, širiti svoja poznanstva, natjecati se i odgajati.

Za žuti pojas su položili:

- Lucija Rotim
- Marko Soče
- Ivan Tošić
- Romana Falak
- Zlatan Hadžimujagić
- Filip Jurković
- Maja Glavinić
- Filip Stojić
- Ivan Sušac
- Dajana Babić
- Matea Pažin
- Anteo Kovačević
- Marko Vlahić

Polaganje je održano u sportskoj dvorani osnovne škole u Čapljini u kojoj se i odvijaju treninzi. U komisiji na polaganju bili su majstori judo sporta Viktor Zovko i Franjo Zadro.

Nakon polaganja djeci su, pred njihovim roditeljima, iznjeli svoje zadovoljstvo pohvalivši ih da su se dobro pripremili za njhov prvi ispit znanja iz judo-a i naglasili im da su njihova imena upisana u povijest čapljinskog sporta kad je u pitanju judo sport.

Napomenimo da među spomenutim ima i djece koja su se već okitili i medaljom na posljednjem turniru u Berkovićima.

Početkom nove školske godine u rujnu, Borsa će otvoriti mogućnost upisa novih članova. Treninge vode treneri kluba Borsa Željko Zadro i Tomislav Vučić, a u svemu tome pomaže im i fizioterapeut Vinko Sušac koji svoje judo znanje kupi na glavnim judo treninzima Borse na Bišću Polju u Mostaru.