FOTO  Judo klub Hercegovac najbolji u na Kupu Mala Evropa

Judo klub Hercegovac
Na međunarodnom turniru „Kup Mala Evropa" u odličnoj organizaciji judo kluba Soko M Hercegovac se okitio titulom najuspješnijeg kluba. U konkurenciji od oko 600 natjecatelja i 50-ak klubova iz čak 9 zemalja (SLO, BUL, ROM, HRV, SRB, CG, NED, BIH, RUS) judaši Hercegovca su dominirali cijeli turnir te od 16 osvojenih medalja čak 10 ih je zlatnih. 3 su srebra i 3 bronce. Dva od tri srebra su došla direktnim sudarom dva judaša „Hercegovca" u finalu što govori o dominaciji na ovom stvarno jakom turniru. Drugo mjesto je osvojila ekipa iz Rumunjske, treće mjesto ekipa iz Bugarske a četvrto mjesto ekipa iz Srbije. Osim pehara za najbolju ekipu u ukupnom plasmanu, Hercegovac osvaja i titulu za najbolju ekipu dječaka i djevojčica U 9. Osvajači medalja:
ZLATA: Poletarci: Mario Novak (-25kg) i zlato u konkurenciji starijih, Antonio Arapović (-28kg), Lana Čović Stanić (-25kg) i zlato u konkurenciji starijih, Ivano Đinkić (-31kg), Dragan Paol Senkić (-34 kg); Pionirke: Nina Artuković (-57kg), Lana Artuković (+57kg), Kadeti: Danica Jurić (-70kg)
Srebra: Poletarci: Rino Vrljić (-34kg), Luka Bubalo (-31kg), Pionirke: Andrea Lončar (-48kg)
Bronce: Poletarci: Antonio Arapović (-31 kg, dupli start), Dragan Paol Senkić (-34kg), Pionirke: Lana Gačić (-57kg)
Na turniru su Hercegovac još predstavljali Anja Marić, David Senkić, Ante Spaić, Bojan Gačić i Bruno Marić no ovaj put se nisu uspjeli popeti na postolje iako su neki imali i po dvije pobijede i dva poraza. Valja napomenutni kako je ženska ekipa pionirki i kadetkinja sudjelovala i na međunarodnom judo kampu „Mala Evropa" koji je trajao 3 dana prije samog turnira.
Treneri Marko Zrimšek i Mile Brkić kažu kako su prezadovoljni rezultatima ali kako ovaj rezultat dodatno dobija na težini budući da je došao na prelazu sezone.
„U ovako jakoj konkurenciji osvojiti prvo mjesto u ukupnom plasmanu je velika sreća za sve nas. Pored toga naši najmlađi borci su opet najbolja ekipa turnira te su oni velika budućnost Hercegovca, Mostara, i cijele Hercegovine. Hvala i organizatoru Judo klubu Soko M na odličnom gostoprimstvu i definitivno iz Prnjavora nosimo lijepe uspomene."
Polovicom rujna, točnije 19.9. Hercegovac će biti organizator međunarodnog judo turnira „Kup Mostara" te se na tom turniru očekuju zemlje regije.
„Krenuli smo s organizacijom već ranije, sada počinju intenzivnije pripreme za turnir. Cilj je da naš turnir „KUP MOSTARA" iz godine u godinu sve više i više raste i da okuplja što kvalitetnije judaše." zaključili su iz Hercegovca