HBK Zrinjski: Mostarski boksači žele vratiti klub na stare staze slave

HBK Zrinjski, HBK, Zrinjski, Mostar
Zar niste pomalo ljuti(ja jesam) što u Mostaru postoji toliko klubova od nogometa, futsala, karatea, košarke, rukometa čak i bilijara, a boks ne postoji, tj. ispravno rečeno postoji ali ali....

Činjenica jest da već 5 godina nisu otišli na natjecanje, niti više postoje kao klub, dok je tu nekada boksalo 15 aktivnih boksača.

Klubu pomaže uprava koja je ostala, Mario Krezić, Daka Bukač, Damir Miletić-Fanta i jedan od najboljih boksača sa ovih prostora Damir Beljo.

Prostorije boksačkog kluba također se koriste za treninge kick-boxa, kojeg vodi Nikica Knezović, i condi fita pod vodstvom Alberta Vukoje, a za sve cure koje žele trenirati u HBK Zrinjski treninzi su besplatni.

HBK Zrinjski surađuje sa BK Mostar, BK Sensei i Kickbox klubom Kobra.

Zar nije tužna činjenica da jedan klub koji je oblikovao momke u strašno srčane borce i izvrsne sportaše, kao što je Damir Beljo i Emil Markić, padne u zaborav i prestane biti.

Veliku ulogu ima Žanel Puce koji vodi treninge i tu je od ranih početaka.

"Želim pokrenuti HBK Zrinjski i dovesti ga do razine kao nekada, i bolje. Sa sigurnošću znam da postoji još momaka željnih sportskog uspjeha kao što su Sandro Stanić, Elvir Šendro, Petar Mrvalj, Silvio Soče i zato trebamo angažirati ljude da klub zablista na zavidnoj razini", kazao je Puce za naš portal.

Danas tu trenira tridesetak članova svih uzrasta koji gaje strast prema ovome sportu, za razliku od većine mladeži koji treniraju prste na svojim pametnim telefonima, i zato trebamo uzeti rukavice obješene, već davno, o klin, da bi jednoga dana čitav Mostar stao zbog svoje borbe stoljeća.

Za sve ostale informacije možete im se obratiti na facebook stranici:

https://www.facebook.com/Boksa%C4%8Dki-Klub-Zrinjski-112340695472123/