Čapljinski borci uspješni u Noći gladijatora 2011

Pred prepunom Gradskom sportskom dvoranom u Čapljini borci su pružili izvrstan borilački spektakl, a organizacija je ove godine nadvisila sve dosadašnje, tako da su pored borbi gledatelji uživali u vizualnim i zvučnim efektima, posebnim najavama...

Nikola Jurica iz KBK ''Sensei'' Čapljina je borbom protiv Mate Grčića iz KBK ''Mornar'' Split u kategoriji kick box do 67 kg otvorio večer. Jurica je u trećoj rundi predao borbu, a razlog tomu je udarac koji mu je Grčić zadao u desno koljeno, koje je Jurica operirao prije par mjeseci, što ga je u konačnici natjeralo da preda borbu.

U drugoj borbi večeri, koja je pripala djevojkama, u profi box kategoriji sastale su se Ivana Habazin iz KBK ''Zadar'' i Ava Kovač iz Slovačke. Od samog početka Habazin je bila bolja, te je u petoj rundi natjerala Avu Kovač da preda borbu, a najviše je uzdrmao udarac u glavu koji je primila u četvrtoj rundi.

Velike ovacije publike i gromoglasno navijanje izazvala je borba Petra Mrvalja iz KBK ''Sensei'' Čapljina i Ante Šeste iz Livna, koji su se borili u kategoriji low kick do 81 kg. Mrvalj je prikazao odličnu borbu i kroz samo par rundi potukao svog protivnika, koji je na kraju bio primoran povući se i priznati poraz, na radost čapljinske publike.

Marjo Marković nije imao problema u borbi protiv Patricka Raecka iz Mađarske, kojega je ''načeo'' već u drugoj rundi, da bi ga u četvrtoj rundi dokrajčio, tako da je ovaj bio primoran predati borbu.

Peta borba večeri bila je između Adnana Buharalije iz Sarajeva i Zoltana Beresha iz Mađarske, koji su se borili u Cruser kat kategoriji. Prve dvije runde borba je bila izjednačena, da bi u trećoj rundi Beresh izvrsnim direktom pogodio Buharaliju, koji je prvo zateturao, te potom otišao u svoj kut, nakon čega je na intervenciju liječnika borba prekinuta. Kako smo doznali, Buharalija ima tešku ozlijedu usne i zavšio je u Mostaru na plastičnoj operaciji.

Posebna poslatica za sve ljubitelje profi boxa bila je na kraju večeri, a u njoj su se sastali ljubimac čapljinske publike Nikola Matić i Ivan Ivanović iz Srbije. Matić je od prvog trenutka odlično ušao u borbu i u više navrata zadao teške udarce Ivanoviću, koji je sav potresen i teško izudaran na kraju morao predati borbu.

Po završetku borbi za komentar smo zamolili i predsjednika KBK ''Sensei'' Čapljina Dominika Lubinu, koji je istaknuo kako je jako zadovoljan kvalitetom borbi i odličnom borilačkom večeri u cijelosti.

''Prije svega sretan sam jer smo još jednom pokazali kako smo dobri organizatori, a poslije toga sretan sam zbog velikog uspjeha naših boraca. Matić, Mrvalj i Marković upisali su pobjede, a da nije bilo povrede siguran sam da bi i Jurica pobijedio u susretu protiv Grčića jer ga je par puta bacio u knock down, ali imao je mali strah zbog nedavne povrede koljena, a protivnik ga je udarao upravo u to koljeno. Svaka borba završila je prekidom, što je rijetkost, a što je veliki plus organizaciji. I naši gosti zadovoljni su prijamom, organizacijom i borbama, što nam je najvažnije, a siguran sam da je i publika uživala u ovom spektaklu.'' - kazao je Lubina.

ČA::portal