SPECIJALNI IZASLANIK ESCOBAR "Korupcija je ključni problem u Bosni i Hercegovini"

Gabriel Escobar, BIH, Gabriel Escobar, izborni zakon, elektorski model, Christian Schmidt, visoki predstavnik, Gabriel Escobar, Milanko Kajganić, korupcija, Gabriel Escobar
YouTube

Glavni tužitelj Tužiteljstva BiH, Milanko Kajganić, u State Departmentu u Washingtonu sastao se sa Gabrielom Escobarom, Zamjenikom podtajnika State Departmenta i Specijalnim izaslanikom SAD za Zapadni Balkan.

Na sastanku je razgovarano o borbi protiv organiziranog kriminala i korupcije, te je istaknuto da je korupcija ključni problem u Bosni i Hercegovini i da se borbom protiv ovih kaznenih djela, treba osigurati jačanje vladavine prava za sve građane Bosne i Hercegovine.

Glavni tužitelj Kajganić, upoznao je Escobara s aktivnostima koje Tužiteljstvo BiH provodi u borbi protiv organiziranog kriminala i korupcije, u kojima se realizira značajna suradnja s partnerskim institucijama iz inozemstva, uključujući i dobru suradnju s partnerskim institucijama iz SAD.

Specijalni izaslanik Escobar, iskazao je punu potporu SAD Tužiteljstvu BiH i procesu jačanja vladavine prava u Bosni i Hercegovini u narednom razdoblju.