Smijenjeni direktor Razvojne banke FBiH bi opet bio direktor, ali dobio "korpicu" od suda

mensud bašić, razvojna banka, Vlada FBiH
Avaz

Općinski sud u Sarajevu odbio je prijedlog Mensuda Bašića, smijenjenog direktora Razvojne banke Federacije BiH, da ga vrati na poziciju direktora ove institucije, saznaje Avaz.

Bašić je putem punomoćnika 4. ožujka ove godine uputio prijedlog Općinskom sudu u Sarajevu za određivanje mjere osiguranja, odnosno da se vrati u fotelju s koje je smijenjen zbog zloupotrebe položaja i blokiranja raspisivanja natječaja za upravu Razvojne banke kojom je rukovodio u v. d. mandatu. 

"Općinski sud u Sarajevu (650RS95320822MO), donio je rješenje 8. travnja po kojem se odbija prijedlog za određivanje privremene mjere osiguranja", navodi se u odluci Općinskog suda Sarajevo. 

Podsjetimo, Bašić je uprkos odluci Nadzornog odbora Razvojne banke FBiH da se raspiše javni natječaj za izbor direktora, odbio oglas objaviti u medijima.

Na ovaj način, Bašić je sebi pokušao nezakonito osigurati što duži direktorski v. d. mandat direktora. Zbog ovih nezabilježenih pravnih nezakonitosti i sumnji da je počinio kazneno djelo zloupotrebe službenog položaja, protiv Bašića je podnesena i kaznena prijava. 

Bašić je smijenjen na sjednici Vlade FBiH 24. veljače.