SLUČAJ KAO IZ AKCIJSKIH FILMOVA Na sudu u Podgorici otkriven tunel u zidu koji vodi do jednog stana

sud Podgorica

Nakon što su u ponedjeljak službenici crnogorskog Višeg suda otkrili rupu u zidu depoa te institucije, u kojem se skladišti dokazni materijal, alarmirali su policiju, a podgorički su mediji počeli nagađati što je od dokaza nestalo.

Predsjednik Višeg suda Boris Savić jučer je prekinuo špekulacije i ustvrdio da nijedan od sudskih spisa ni dokaza nije ukraden.

"Ustanovili smo da su predmeti u depou pomaknuti s dotadašnjeg mjesta. Obavljen je popis, gotovo ništa ne nedostaje. Konstatirano je da su predmeti ispreturani. Informacije o tomu da je nešto ukradeno nisu istinite", kazao je Savić, prenosi Hina.

Netko je pripremao pokušaj bijega?

Unatoč tomu što je u depou Višeg suda u Podgorici samo u posljednje dvije godine uskladišteno gotovo deset tona droge koja je služila kao dokazni materijal, Savić smatra da se nije radilo o pokušaju pljačke, već pripremi pokušaja bijega.

"Sumnjamo da je meta bio lagan pristup sudu i prostoriji za zadržavanje", kazao je Savić dodavši da su zaposlenici Višeg suda na dobro skrivenom mjestu pronašli samo otvor tunela. "Riječ je o tomu da je ovaj otvor pravljen dulje vrijeme, na što ukazuju njegove dimenzije", kazao je Savić.

''Svojevrsni napad na državu''

Nešto kasnije policija je otkrila drugi kraj tunela u desetak metara udaljenoj stambenoj zgradi, u stanu koji je unajmljen prije dva mjeseca, no nije pronašla počinitelje. Ministar unutarnjih poslova Crne Gore Filip Adžić rekao je da se radi o svojevrsnom napadu na crnogorsku državu.

"Ovo je dobro isplanirana i organizirana akcija koja se mjesecima pripremala i koja nalikuje na akcijske filmove", rekao je dodavši da će crnogorska policija učiniti sve da otkrije počinitelje i da upravo traje popisivanje materijala iz depoa.