Slezak u Makarskoj gradi zgradu, Makarani se bune jer im tjera goste

Naime, zbog buke strojeva i radova koji se svakodnevno izvode od 7 do 19 sati, te zbog činjenice da bi u hotelima Park i Meteor od 1. svibnja trebalo odsjesti oko 700 gostiju koji će ostvariti 10 tisuća noćenja, u hotelu Park prošlog utorka odr-žan je sastanak hotelijera i predstavnika turističkih agencija, piše Makarska kronika.

Sastanak na kojem su nazočili predstavnici investitora i izvođača radova, agencija Apollo, Atlas, Kompas i SAGA te Hotela Makarska, inicirao je direktor TZ-a Makarska Jure Brkan.

Kako je za Kroniku kazao Brkan, na sastanku je zaključeno da turoperatori ne namjeravaju plaćati štetu koja bi zbog buke s gradilišta mogla nastati otkazivanjem dolaska gostiju u Park i Meteor.

"Od investitora i izvođača radova tražili smo da se očituju o datumu planiranog završetka radova, a prema posljednjim informacijama rekli su nam da će radove završiti najkasnije do 15. svibnja, kazao je Brkan. Direktorica prodaje i marketinga Hotela Makarska Mirjana Šutić, turističkim agencijama odaslala je dopis kojim ih se obavještava da će do završetka radova predviđena buka biti veća od uobičajene, te je uz ispriku zbog mogućih pritužbi gostiju navela kako će se predstavnici Hotela s investitorima poku-šati dogovoriti da se radovi završe najkasnije do 15. svibnja.

Kako je kazao direktor hotela Meteor Vedran Ribarević, u hotelu za sada boravi 150 gostiju, dok će ih 1. svibnja biti oko 500 i to zajedno sa sudionicima Dalmacija Wine Expoa. - Za sada nam se nitko od gostiju nije žalio na buku s gradilišta, no ukoliko bude primjedbi, na smještaj ćemo davati popust od 15%. Da se ovakve stvari ne bi događale i sljedeće godine, Gradu smo zajedno s TZ-om i hotelom Park uputili prijedlog da od iduće godine zabrana radova u 1. zoni vrijedi od 30. travnja do 15. listopada, kazao je Ribarević.

Marko Luketina, direktor Hotela 'Park': Šteta u sezoni iznosit će od 50 do 100 tisuća eura

"Ovdje je kriv onaj tko je investitoru odobrio dozvole u krivo vrijeme. Za cijelu sezonu predvidjeli smo štetu u visini od 50 do 100 tisuća eura jer smo gostima smještaj nudili dok nije bilo radova pa smo se našli u poziciji da smo prevarili goste. Radovi će najvjerojatnije biti završeni do 15. svibnja, a zgrada će se do 1. lipnja obložiti kamenom pa će gosti hotela Park bar imati pogled na donekle dovršenu građevinu. Za sada je u 'Parku' popunjeno 80 soba u kojima boravi oko 160 gostiju, no kada smo turoperatore obavijestili da se pored hotela vrše radovi, otkazano nam je oko 140 noćenja", kaže direktor hotela Park za Makarsku kroniku.