SKB Mostar optužuje svoju liječnicu da laže, a evo što je ona rekla

SKB Mostar optužuje svoju liječnicu da laže, a evo što je ona rekla
Ilustracija/hercegovina.info/N1

Dr. sc. Diana Zelenika, prije nekoliko dana na svom Facebook profilu objavila je status u kojem je otkrila kako je pozitivna na koronavirus, ali se ujedno i obrušila na Krizni stožer SKB Mostar za koji smatra da je nju i ostale kolege životno ugrozio. 

"Da, ja sam je nazvala MMF Corona, a sada imam samo Coronu dok je MMF popapao Đepeto, iako naše pravosuđe nikako da ga pronađe. Zašto MMF Corona? Jer kako rasporediše lovu tako kod nas nestade šatora, nestade prevencije, otvoriše se vrata svim ambulantama i podobnim prijateljima koji su počeli šetati po pojedinim odjelima.

Iako sam već pisala o tome da nisu smjeli ukinuti mjere prevencije dok ne prođe bar 28 dana bez ijednog oboljelog u području tri županije koje gravitiraju SKB Mostar, no čemu mjere kad je lova stigla. Naš, kako kažu dobro plaćeni krizni stožer to nije bilo briga.

Mnogi od njih, kao sto je predstojnica klinike na kojoj radim ne dežura posljednjih desetak godina, a nama drži predavanje o izvanrednoj situaciji. Uz dobru materijalnu naknadu i moć i ne javljaju se na telefon kada im hoćete reci da ste na radnom mjestu dobili visoku temperaturu.

Predstojnica se nije javila nikako, a zamjenica ravnatelja, inače rodbinski vezana a član kriznog stožera, nakon pet sati s netočnom informacijom. I nije ih ni briga jer ja nisam kuma, niti, kako jedan kolega reče član HDZ BIH, a on iako jeste nije dobio novac kao ovi u kriznom stožeru.

I tako stiže meni Corona bez MMF-a s visokom temperaturom i bolovima, ali na sreću bez respiratornih simptoma. Ovo pišem, ne radi toga da promijenim krizni stožer koji nas je životno ugrozio, nego da moji prijatelji znaju da nisam na respiratoru, da mi je saturacija kisikom 98 %. Prijateljima će biti drago, dušmanina krivo", napisala je Zelenika.

No, nije dugo trebalo čekati na reakciju iz SKB Mostar. Kažu kako su iznenađeni nizom lažnih teza od strane njihove liječnice. Kažu kako se Zelenika nije zarazila na radnom mjestu te da je u više navrata boravila u zatvorenom prostoru u razmaku od kolega manjem od jednog metra bez nošenja maske.

"Neugodno smo iznenađeni nizom lažnih teza koje je na svome Facebook profilu napisala liječnica SKB Mostar, dr.sc. Diana Zelenika koje su prenijeli mediji, te smo, nažalost, radi istinitog informiranja javnosti prinuđeni na iste reagirati.

Naime, dr. sc. Diana Zelenika je nakon gotovo mjesec dana provedenih na godišnjem odmoru (od 17. lipnja do 12. srpnja) počela raditi u ponedjeljak, 13. srpnja.

U utorak, 14. srpnja radila je pola radnog vremena (do 11.30) zbog odlaska u Sarajevo gdje je sudjelovala kao predsjednica povjerenstva za polaganje subspecijalističkog ispita.

U srijedu, 15. srpnja tijekom radnog dana osjetila je povišenu tjelesnu temperaturu te se nakon toga podvrgnula testiranju na koronavirus čiji je rezultat, nažalost,bio pozitivan.

Tijekom nepuna tri radna dana, prema izjavama djelatnika Klinike za unutarnje bolesti s centrom za dijalizu, dr. sc. Zelenika je u više navrata boravila u zatvorenom prostoru u razmaku od kolega manjem od jednog metra bez nošenja maske ne pridržavajući se epidemioloških mjera u prevenciji širenja COVID infekcije.

Time je ugrozila kolege na Klinici zbog čega je dio kadra, nakon detaljnog izvida epidemiologa, poslan u samoizolaciju.

Shodno navedenim informacijama za koje postoji dokumentacija, nije nam razumljivo kako netko može, ničim izazvan, napisati„…krizni stožer koji nas je životno ugrozio“, a jasno je kako se dr. Zelenika nije zarazila na radnom mjestu?!

Krizni stožer SKB Mostar vrijedno i požrtvovno radi već više od četiri mjeseca ulažući nadljudske napore kako bi se svim našim bolesnicima osigurala najbolja moguća medicinska skrb uz provođenje propisanih epidemioloških mjera i zaštite medicinskog i nemedicinskog kadra bolnice. Stoga, nećemo dopustiti da pojedinci, iznošenjem neistina, narušavaju ugled Sveučilišne kliničke bolnice Mostar i rada Kriznog stožera poništavajući time sve ono što radimo punim srcem i željom kako bi svima osigurali bolje sutra.

Dr. sc. Diani Zelenika iskreno želimo uspješan i brzi oporavak, a tomu će zasigurno pomoći naši vrijedni djelatnici Klinike za infektivne bolesti koji, iako nečujni, tako glasno progovaraju svojim djelima", stoji u priopćenju SKB Mostar.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.