ŠIRENJE U BIH Predstavnici Lidl-a posjetili još jednu općinu, evo što traže

Lidl
Unsplash/Ilustracija

Općinski načelnik Kalesije Sead Džafić jučer je u radni posjet primio Dalibora Lazića i Kerima Handanagića, predstavnike kompanije Lidl koja želi investirati u više gradova i općina u Bosni i Hercegovini.

Tema razgovora bila je mogućnost otvaranja objekta ove kompanije na teritoriju Kalesije, odnosno traženje lokacije za izgradnju objekta od oko 2.500 kvadratnih metara prodajne površine, odnosno ukupno oko deset duluma zemljišta gdje bi uz objekat bio i parking prostor i sve ono što je neophodno za nesmetano funkcioniranje.

Kalesija je strateški jako zanimljiva s obzirom da je blizu granice sa Srbijom, kroz nju prolazi magistralna cesta, a uz to blizu je i Međunarodni aerodrom Tuzla što čini idealno mjesto za investicije, kazao je načelnik Sead Džafić.

On je predstavnicima Lidl-a predstavio i industrijsku zonu u istočnom dijelu općine gdje je nekoliko lokacija ponudilo potencijalnim investitorima na razmatranje.

Dalibor Lazić, voditelj sektora nekretninama u Lidl-u ističe da je u tijeku istraživanje tržišta i pravljenja popisa lokacija i gradova gdje bi ova kompanija otvorila objekte u ovoj ili narednoj godini, ali da je još rano govoriti koje su to lokacije.

Općinski načelnik je obećao da će kompletna administracija biti na raspolaganju predstavnicima Lidl-a da pomogne u skladu sa zakonskim odredbama ako se odluče da Kalesija bude mjesto gdje će investirati.