SIPA pretresa kuću direktora Bosnalijeka, uhićen i profesor s ekonomskog fakulteta u akciji u kojoj sudjeluje i MUP HNŽ

Sipa, pretresi, diablo 2, organizirani kriminal, pranje novca, Bosnalijek, Sipa, Nedim Uzunović, Sipa, pretres, Posušje, Grude, Hercegovina, Tužiteljstvo BiH, napad, Sipa, službene osobe, akcija start, Sipa, računi, šefovi, pretresi, Sipa, krimolovci, kriminal, prevara, Sipa, logoraši, Tranzicijska pravda, odgovornost i sjećanje
Ilustracija/N.N.

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su u sklopu operativne akcije „AS“, na području Sarajeva i Konjica započeli pretrese poslovnih i stambenih objekata i pokretnih stvari na dvanaest lokacija.

Kako saznaje portal "Avaza" uhapšeno je više osoba, ponovo se pretresa kuća Nedima Uzunovića direktora "Bosnalijeka". Uhićen je i profesor Ekonomskog fakulteta UNSA Mehmed Jahić koji je povezan s Uzunovićem.

Navedene aktivnosti provode se zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno kazneno djelo „zlouporaba položaja ili ovlaštenja“ propisano Kaznenim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine i kazneno djelo "povlaštene informacije“ propisano Zakonom o tržištu vrijednosnih papira Federacije Bosne i Hercegovine.

Pretresi se vrše po nalozima Županijskog suda u Sarajevu i Općinskog suda u Sarajevu i pod nadzorom postupajućeg tužitelja Županijskog tužiteljstva Sarajevske županije, u suradnji sa Obavještajno-sigurnosnom agencijom Bosne i Hercegovine, Federalnom upravom policije, Ministarstvom unutarnjih poslova Sarajevske županije i Ministarstvom unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije.