SINOĆ SE DERNEČILO Jutros otkazi zbog korona derneka

Korona dernek
Klix

U Sarajevu se sinoć održao pravi korona-dernek. U društvo od 19 osoba bili su ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac, pjevači Šerif Konjević, Halid Bešlić, Hari Varešanović te drugi. Zabavljalo se u restoranu Golf Klub bez ikakvih mjera socijalnih distanci i zaštitne opreme, a sve u vrijeme dok ugostiteljski objekti i dalje nemaju dozvolu za rad. 

Sve je svojim postavljanjem videa na Instagram story začinila Slađana Mandić.

Na zabavi je bio i Nihad Fejzić. Inače, Fejzić je član Naučnog tijela za praćenje i analizu situacije izazvane koronavirusom u Županiji Sarajevo.

Jutro nakon, otkazi i kazne. Svih devetnaest osoba koje su bile na zabavi dobile su novčanu kaznu u iznosu od 500 maraka.

Ministar zdravstva ŽS Rusmir Mesihović jutros je doktora Nihada Fejzića razriješio dužnosti članstva u Naučnom tijelu Ministarstva zdravstva Županije Sarajevo za praćenje i analizu situacije izazvane koronavirusom.

Jednako tako, kirurg Jusuf Šabanović koji je sinoć organizirao zabavu povodom svog rođendana u jednom sarajevskom restoranu i tako prekršio sve naredbe i preporuke u cilju suzbijanja koronavirusa jutros je razriješen dužnosti šefa Klinike za opću i abdominalnu kirurgiju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, javlja Klix.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.