SINDIKATI Dali smo Vladi zadnju ponudu, na potezu je premijer Herceg

Dalibor Vuković
hercegovina.info

Treći sastanak Pregovaračkog tima reprezentativnog sindikata – Nezavisni sindikat zaposlenika Sveučilišne kliničke bolnice Mostar i pregovarački tim Vlade HNŽ-a održan je danas u 11 sati u hotelu Mostar.

Stvari se ni nakon trećeg kruga pregovora nisu pomakle s mjesta. Sindikati su danas pregovaračkom timu Vlade HNŽ iznijeli svoje dvije opcije, kada je u pitanju povećanje plaća zdravstvenih djelatnika.

"Mi smo Vladi danas ponudili dva prijedloga. U jednom slučaju povećanje plaće se vrši u dvije godine, a u drugom na tri. U prvoj verziji na dvije godine povećanje koeficijenta bi se vršilo dva puta po 0,40. Znači mi smo spustili s 0,50 na 0,40 kao našu zadnju ponudu. Što se tiče druge opcije na tri godine, povećanje koeficijenta bi išlo prvu godinu za 0,40 te sljedeće dvije za 0,30", kazao je Dalibor Vuković predsjednik Sindikata zdravstvenih djelatnika HNŽ-a.

Na potezu je kaže predsjednik Vlade HNŽ.

"Ministar je rekao da će taj zahtjev sada formulirati i pregovarački tim će ga proslijediti Vladi HNŽ. Na potezu je sada premijer Herceg koji treba taj zahtjev staviti na dnevni red na sjednici Vlade, a mi očekujemo hitnu sjednicu, kako bi se Vlada očitovala između ova dva prijedloga. Nadamo se da će jedan biti usvojen", rekao je Vuković za hercegovina.info.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.