Skrivene poruke: 5 načina kako saznati što snovi govore o vama

Međutim, ako obratite pažnju na osjećaje i osobe koji su se pojavljivali u snu, neće vam dugo trebati da otkrijete svoje trenutačno psihičko stanje.

Iako su rijetke osobe koje snovima pridaju veliku pažnju, valja napomenuti da snovi često puta otkrivaju trenutačno psihičko stanje osobe.

Doduše, noćne more nakon horor filmova nemaju osobito značenje, ali svađa s prijateljicom uoči nemirne noći, pokazuje da vam je iskreno žao što ste bili sudionik tog sukoba. Saznajte što određeni snovi govore o vama!

Zašto imamo noćne more?

Kada sanjate nešto ružno, u većini slučajeva budite se znojni, prestrašeni, a vjerujemo da vam se znalo dogoditi da ste ustali iz kreveta suznih očiju.

Doduše, ovakva stanja u jutarnjim satima često znaju biti posljedica gledanja horor filmova i svakodnevnih problema. Istraživanja potvrđuju da su ovakva stanja karakteristična za osobe mlađe životne dobi jer su, tvrde stručnjaci, nesigurni u sebe i brinu o stvarima o kojima možda i ne bi trebali. Lijek za takve snove su razgovori s bliskim osobama jer to je jedini način da sve probleme izbacimo iz sebe.

Predviđanja ili slučajnost?

Sigurni smo da vam se znalo dogoditi da ste sanjali kako vam se javio prijatelj koje niste vidjeli mjesecima i drugi dan vas je ta ista osoba uistinu nazvala. Znanstvenici tvrde da ovakva predviđanja uistinu postoje, međutim rijetki su oni koji u njih vjeruju. Je li vaš san o prometnoj nesreći koja se drugi dan, na žalost zaista i dogodila, vidovitost ili slučajnost, morati ćete odlučiti sami.

Pet koraka kako tumačiti vlastite snove:

1. Najprije procijenite jeste li tijekom određenog sna osjećali strah, sreću, ljubav ili primjerice sram.
2. Pokušajte se sjetiti osoba koje ste sanjali (prijatelj, šef, član obitelji)
3. Kojoj kategoriji pripada ovaj san? Je li to neki od čestih ili rijetkih snova?
4. Jeste li prije spavanja gledali strašan film ili čitali knjigu takve tematike?
5. Jeste li se prije odlaska u krevet posvađali s nekim?

Ukoliko ste prije spavanja pogledali neki strašan film, velike su šanse da je on glavni krivac takvih snova. Ista je stvar ako ste se predhodno posvađali s najboljom prijateljicom, međutim ako se tijekom noći pretjerano znojite i osjećate veliki strah bez ikakvog povoda, velika je vjerojatnost da imate problema koje držite duboko u sebi. Savjetujemo da porazgovarate sa svojim bližnjima, međutim ako su takvi snovi (ničim izazvani) postali svakodnevna pojava ne bi bilo loše potražiti pomoć stručnjaka.
nacional.hr