Odbijate li i vi muškarce prejakim makeup-om?

to sve žene rade i stavljaju na sebe kako bi bile ljepše i zavodljivije pripadnicima suprotnog spola, gotovo da danas nema granica. Lijepa odjeća, frizura, šminka, pa čak i seksi donje rublje, iako se ne vidi, itekako vam mogu povećati samopouzdanje pri zavođenju muškaraca. No, gdje je granica između dobrog ukusa, koji će privući muškarce i pretjerivanja zbog kojeg ćete izazvati upravo suprotan efekt. 

Jedna od stvari na koju morate paziti je šminka. Istraživanja su pokazala da većina muškaraca, njih čak 90 posto, ne voli pretjerano našminkane djevojke i žene.

Istina je da će takve žene prije na sebe privući pozornost, nego one s malo ili čak bez šminke. No, na kraju će one s manje šminke biti dobitnice. Mnogo šminke će izazvati podsmjeh muškaraca, te će za vas pomisliti da se volite isticati, da ste možda čak i žena labilnog morala, te da izgledate kao strašilo ili maškare.

- Radije bih izašao sa ženom bez šminke nego s nekom koja ima tonu boja i nijansa na sebi – rekao je jedan moj prijatelj, koji je često u lovu na komade, te istaknuo:
- Znam nekoliko žena koje se jače šminkaju. Vjerujte, primijetili su ih svi slobodni i zauzeti dečki u gradu. No, ne znam niti jednog dečka koji je ikada izašao s njima. U biti kada ih vidimo, svaki put komentiramo kako su se našminkale, što nikada inače ne radimo. U biti ne primjećujemo druge žene kako su našminkane. Čini mi s da toliko žele biti privlačne, da jednostavno odbijaju muškarce – objasnio je.



Osam osnovnih pogrešaka


Što u biti toliko smeta muškarce u našem pokušaju da budemo ljepše? Boje li se muškarci žena koje imaju dovoljno samopouzdanja da se našminkaju nešto jače nego što je uobičajeno?

Vjerojatno ima nešto u tome. Muškarci, kao jači spol, ne žele biti u blizini žena koje će se isticati i privlačiti pažnju drugih muškaraca. Vjerojatno je taj „kod“ sakriven duboko u njihovim genima, a vuče porijeklo još od kamenog doba.
No, bili to geni ili ne, naš cilj je da budemo lijepe. Pa, što to muškarci ne vole kada nabacimo na sebe?
  1. Previše pudera – U osnovi, puder bi vas trebao proljepšati i sakriti sve vaše nedostatke. Nikako nemojte dopustiti da se od pudera ne vidi vaša prirodna koža i da izgledate kao da ste ga nanosili sa zidarskom žlicom. Vjerujte, to se vidi na kilometar.
  2. Vidljivi rub od pudera – Iako današnji puderi su kvalitetni i rubovi nanošenja se ne vide kao nekad, ipak treba pripaziti. Nema muškarca kojemu će se svidjeti rub vaše „maske“ oko brade, vilice, čela, ušiju...
  3. Previše rumenila – Rumenilo bi vam trebalo dati onaj prirodan sjaj koji vam nedostaje. Pažljivo ga nanesite, posebno ako se radi o dnevnoj šminki. S previše rumenila, još ste jedan korak bliže maškarama. 
  4. Panda oči – Vjerojatno pretpostavljate o čemu se radi. S previše sjenila oko očiju, izgledat ćete kao da imate šljivu na oku, a ne sjenilo.
  5. Svjetloplavo sjenilo – Iako nevjerojatno zvuči, muškarci ne vole na ženama svjetloplavo sjenilo za oči. Naime, Amerikanci su i o tome proveli istraživanje. Zbog nekog razloga ono ih odbija, jer imaju osjećaj ledenog i nepristupačnog pogleda.  
  6. Crta oko očiju – Debela crta oko očiju poput Amy Winehause je nešto što si samo ona može dopustiti. Muškarci će i zbog blaže crte doslovno pobjeći od vas, jer ćete izgledati neprirodno, te se od crte neće vidjeti vaše oči. Ona će kompletno preuzeti vaš izgled, pa kada vas vidi bez šminke, neće vas ni prepoznati. 
  7. Neuredna maskara – Neuredno i nejednako nanesena maskara ostavit će dojam kao da nemate jednake oči. Također, mrlje od maskare oko očiju ostavit će dojam neurednosti i izgledat ćete smiješno. 
  8. Jarki ruž za usne – Većina muškaraca ne voli ljubiti žene s jarkim ružem za usne, jer imaju osjećaj da će nakon poljupca i oni biti našminkani. Osim toga jarki ruž malo kojoj ženi pristaje. 


Dakle, ako ste vi jedna od onih koja radi nabrojane greške, vrijeme je da nešto promijenite u svojem načinu šminkanja. Primjerice, pokušajte s laganijom šminkom i ako netko primijeti da ste nešto učinili drugačije na sebi i pri tome kažu da im se sviđa, onda je to put kojim trebate ići. Poslušajte savjete svojih prijateljica i prijatelja. Naime, mi sebe često doživljavamo drugačije, nego nas drugi doživljavaju.

zena.hr