TOP PET Znate li tko izvodi najpopularnije domaće božićne pjesme?

TOP PET Znate li tko izvodi najpopularnije domaće božićne pjesme?

Bliži nam se i Božić - najljepši dan u godini. Već krajem studenog počelo je i božićno raspoloženje. Na radiopostajama već danima se vrte pjesme koje razgale svako srce i u svakom čovjeku donesu mir, sreću i radost iščekivanja.

Mnogi glazbenici pokušali su svojim izvedbama ostaviti neizbrisivi trag ovoga vremena, kako bi njihovi božićni hitovi ostali zauvijek zapamćeni. No, upitali smo se ovih dana koji su to najveći domaći božićni hitovi. Odabrali smo njih pet.

"Božić dolazi"

Zasigurno jedan od najvećih hitova za Božić. Pjesma je nastala 1996., a otpjevala ju je grupa Srebrna krila sa brojnim prijateljima. Božić dolazi, tiho na prstima, neka noćas ljudi svi budu sretniji...” stihovi su koji razniježe svako srce.

https://youtu.be/1ZtR_LaGD3Y 

"Naš Božić"

Jedna od najljepših hrvatskih božićnih pop pjesama je pjesma "Naš Božić" poznate pjevačice Nine Badrić. Nina je ovu predivnu pjesmu otpjevala davne 1994. godine. U videozapisu teško je i prepoznati glas tada 22-godišnje Nine.

https://youtu.be/sMTWmd1Ld-s

"Božić bijeli"

Predivna pjesma grupe Dalmatino s njihovog albuma "Cukar i sol". Možda i najslušaniji hit na samu božićnu noć zbog stihova, "Kad za Božić čuješ prva zvona..."

https://youtu.be/gB7q71zUKqc

"Božićna"

Pjesma Marka Perkovića Thompsona s albuma "Geni kameni". Ovaj predivni božićni hit s Thompsonom je otpjevao dječji zbor "Stepinčevi mališani".

https://youtu.be/wXWZL39T1dE

"Božić bez tebe"

Pjesma splitske pjevačice Doris Dragović, koja dirne u srce svakoga onoga kome nedostaje netko najmiliji, koji više nije u blizini.

https://youtu.be/wTeeiUFeJJw

Hercegovina.info