Mostarac o svom novom albumu, izgledu, zdravlju: Već sam u nekoj fazi kada se čovjek sprema za kraj

željko samardžić

Uskoro se očekuje objavljivanje albuma, a Mostarac s beogradskom adresom početkom mjeseca imao je razlog za slavlje, kada je proslavio 62. rođendan.

Posljednjih dana Samardžić je izazvao veliku pažnju svojim novim izgledom. Naime, pustio je bradu i počeo je nositi naočale.

Dobri suradnici

Popularni pjevač za Dnevni avaz govorio je o albumu, novom izgledu i zdravlju...

- Uz kupovinu ulaznica za neki od mojih koncerata ljudi mogu da dobiju album koji će moći skinuti i s interneta. Prezadovoljan sam kako je to sve krenulo i mislim da je to jedan od najboljih albuma koje sam do sada uradio. Posebno zato što je mnogo truda uloženo u album na kojem se pojavljuju stari autori i dobri suradnici - kazao je Samardžić.

Možemo li Vas očekivati uskoro u Sarajevu?

- Imam ogromnu želju da u sklopu moje turneje vezane za album "Mila" dođem i u Sarajevo. Naravno da je Sarajevo tu među prvim adresama, jer sam već davno imao vrlo uspješan koncert u Zetri i to je za mene prelijepa uspomena.

Posljednjih dana Vas hvale zbog promjene izgleda. Zašto ste se odlučili za to i kako?

- Za to je najveći krivac moj kum. Vratio sam se s mora onako malo zapušten, bila mi je brada velika i jednostavno je kum rekao da me odvede da me srede. Došao sam u Beograd kod jednog čovjeka po imenu Karlo, koji mi je totalno primijenio imidž. Mnogima se to dopada, ali, naravno, ima i onih kojima se ne dopada. Međutim, to je tako, kao u životu. Nekome se neka pjesma ne sviđa, a neko je obožava. To je normalna stvar. Mislim da je za posao kojim se bavim to vrlo interesantno.

Sedmo desetljeće

Idete, dakle, ukorak s vremenom.

- Ja sam čovjek koji je već u sedmom desetljeću i uveliko se igra sa svojom unučadi. Ustvari, živim za njih i obitelj i za svoje prijatelje koji me okružuju. Već sam u nekoj fazi kada se čovjek sprema za nekakav kraj. Svako jutro kad ustaneš, drago ti što živiš još jedan dan.

Nisam znao šta se događa

Imali ste problema sa štitnom žlijezdom. Kako Vas sada zdravlje služi?

- To je regulirano kako treba. Pijem tablete i sve je kako treba. Nisam jedini koji ima problem štitne žlijezde, ali bio je to jedan period kada nisam, ustvari, ni znao šta se događa. Jedan moj prijatelj je ustanovio dijagnozu i nakon toga je sve krenulo nabolje.

Malo kretanja, probušite kašiku...

Prošle godine ste držali rigoroznu dijetu?

- Sada imam 90 kilograma, što je OK za moje godine. Ali bilo je pretjerano kada sam imao sto i nešto kilograma. Sada se bolje osjećam. Preporučio bih svakome. Malo kretanja, probušite kašiku, pazite šta jedete i to je to.