Franka je naša predstavnica na Eurosongu: Ostvario mi se san

Franka je naša predstavnica na Eurosongu: Ostvario mi se san
S dvije sam godine pred televizorom, s daljinskim upravljačem umjesto mikrofona, nabadala stihove pjesme Tonyja Cetinskoga 'Nek ti bude ljubav sva', kada nas je 1994. predstavljao na Euroviziji. Mami i tati tada sam ushićeno govorila: 'Tako će i Aka, tako će i Aka', prepričala je Franka Batelić (25). Dodala je kako nikada nije prestala sanjati o tome, a sada se to i ostvaruje.

HRT je odustao od Dore pa su internim odabirom odlučili da će nas Franka predstavljati na 63. Eurosongu u Lisabonu u svibnju s pjesmom ‘Crazy'. Autor glazbe je Branimir Mihaljević, a autorica teksta Franka. Portugal je prvi put u povijesti domaćin najvećeg glazbenih natjecanja, zaslugom njihova prošlogodišnjeg predstavnika Salvadora Sobrala (27) koji je otpjevao 'Amar Pelos Dois' i svojoj državi donio prvu pobjedu poslije 53 godine od njihova prvoga sudjelovanja.

- Moj tim i ja svjesni smo odgovornosti koju ovo predstavljanje donosi, spremni smo na izazov i dat ćemo baš sve od sebe da Republiku Hrvatsku predstavimo na najbolji mogući način - rekla je pjevačica za HRT.

Batelić je posljednje četiri godine izbivala s estrade, a vratila se, kako je rekla, na nagovor dečka, nogometaša Vedrana Ćorluke (32) snimivši krajem prošle godine pjesmu ‘S tobom'.

- Već dugo sam osjećala kao da dio mene nedostaje, kao da sam ga negdje zakopala i zaboravila mjesto, izgubila i trudila se ignorirati to da zapravo nisam sretna bez tog dijela sebe. Napokon sam shvatila da nisam svoja bez pozornice, bez glazbe - rekla je Franka, koja je pet godina studirala pravo, a uskoro je, kaže, očekuje diploma.