Slika im nije dokaz: Učiteljica se nije seksala s učenikom (15)

Kao dokaz da je imao seksualni odnos sa svojom profesoricom baleta Sarahom Pirie (27), Reece Washington priložio je fotografiju na kojoj njih dvoje leže pod prekrivačem u krevetu. Fotografija, koju je posjedovao sud, snimljena je u jednom hotelu, tvrdi tinejdžer, piše 24sata.hr.

Učenik ističe kako ih je u krevetu fotografirala njegova rođakinja Lois (20). Tada je imao samo 15 godina i bio je vrlo nadareni plesač u školi u Lancashireu. No, unatoč optužbama i gomili dokaza, poput ljubavnih poruka koje je profesorica slala Reeceu, pustili su je na slobodu, iako su je isprva nepravomoćno osudili. Za seksualne zločine nisu je optužili. Dobila je tek 35 tjedana suspenzije s posla zbog 'otmice' učenika.

Reece je tvrdio da ga je Sarah često vozila kući te da bi zajedno pili alkohol, a nakon toga se seksali. Kaže kako mu se Sarah često žalila da je usamljena i da ju nitko ne voli. Prvi put seksali su se u njenom autu, nakon što ga je napila votkom, tvrdi on. Dan poslije nazvala ga je i rekla kako je pogriješila te ga zamolila da nikome ne priča o tome. Na kako su dani prolazili Sarah je učenika ponovno vozila doma, a seks je bio neizostavan dio njihova druženja.

Reece, koji je prije veze sa Sarah bio djevac, razmišljao je tome je li homoseksualac iako nikad prije nije imao ni curu ni dečka. Kaže kako je bio zbunjen cijelom situacijom.

Aferu su otkrili Reeceovi udomitelji. Bilo im je čudno što ih dječak više ne posjećuje vikendima pa su ga pratili. Vidjeli su ga sa Sarah u automobilu i sve prijavili školi. Zabranili su joj da se viđa s njim. Nakon toga Reece se o svemu povjerio starijoj prijateljici, koja mu je odmah savjetovala da ode na policiju što je i učinio. Slučaj je završio na sudu. Profesorica baleta ističe kako nikada nije imala seksualne odnose s Reeceom te da se radi o manipulatoru.

- Nije mi jasno zašto nisu dopustili da porota pogleda fotografiju i ostale dokaze prije nego što su odbacili optužbe protiv nje - rekao je Reece za Daily Mail.

Mladić smatra kako su optužnicu odbacili i zato jer je u djetinjstvu zbog depresije bio u psihijatrijskoj bolnici. Tinejdžer je nakon svega odustao od svoje plesne karijere. Profesorica se nakon skandala s dečkom preselila u Luksemburg.